durei de articulati

Durere de articulati cand afacem efort

Este sanatoasa miscarea

Miscarea este ceva sănătos și distractiv care vă ajută să vă păstrați în formă și într-o stare bună. Cu toate acestea, o mișcare greșită vă poate provoca vătămări. Prin urmare, aici vă spunem cum puteți ști dacă ceea ce simțiți este „durere sănătoasă”, tipică pentru exercițiu sau dacă v-ați rănit și ce ar trebui să faceți în aceste cazuri.

Precauti

Dacă doriți să începeți o rutină de activități fizice, nu încercați să faceți exerciții atât de mult , toate împreună și cerând mai mult decât corpul dumneavoastră poate face. S-ar putea sa va amintiti ca v-ati dat deja aceasta sugestie in articolele anterioare aici in Life and Health, dar nu doare niciodata sa o repetati, deoarece specialistii recomanda exercitii fizice regulate, sa mentina rutina in timp si sa creasca nivelul de activitate că corpul se întărește (dar totuși, aproape nimeni nu este rănit).

În general, mulți oameni care au un stil de viață sedentar doresc brusc să arate mai bine și să-și piardă kilogramele sau kilogramele în plus. Deci, încep cu mult entuziasm, dar, în același timp, fac prea mult, luând riscuri care ar putea fi evitate .

Greseli

De ce? Pentru că dacă nu sunteți obișnuiți cu exercitarea, este posibil ca muschii să fie slabi. Acest lucru nu înseamnă că sunteți slabi, dar că organismul a fost obișnuit cu anumite mișcări și dacă cereți că le faceți brusc, vă puteți răni, ceea ce este exact opusul ceea ce căutați, adică să vă vedeți și să vă simțiți mai bine.

Desigur, dacă nu ați exercitat o perioadă lungă de timp și într-o zi veți petrece 15 minute făcând pasul , același lucru pe banda și apoi cu abdomene, este foarte probabil ca atunci mușchii să sufere atunci când merg sau fac alte activități.

Acest lucru este normal și nu provoacă complicații. Problema este cum puteți diferenția atunci când vine vorba de un exercițiu de disconfort și atunci când este o vătămare care vă cere să opriți exercitarea și chiar căutați un tratament medical.

Diferente

Pentru a putea distinge o condiție sau o durere de la alta, aici vă vom spune câteva lucruri care vă pot ajuta:

  • Disconfortul așa-numitei „dureri sănătoase” nu apare în timpul exercițiilor fizice, ci după una sau două zile. De aceea, recomandarea este să nu mai exersați dacă simțiți dureri în timpul exercițiilor.
  • Dacă începeți să faceți exerciții atunci când aveți disconfort sau „durere sănătoasă”, va dispărea după 10 sau 15 minute de exerciții fizice. Dimpotrivă, dacă este o vătămare, durerea continuă și se poate înrăutăți.
  • Cele mai multe leziuni care apar atunci când exercitarea provoca inflamație (umflarea), care este de obicei însoțită de durere, roșeață a pielii. Durerile musculare ale exercițiilor fizice nu provoacă inflamații sau roșeață.
  • Uneori, puteți simți că sunteți inflamat, dar nu puteți observa în exterior. Pentru a afla dacă aveți o vătămare, puteți încerca să mutați articulația resentimente și să o cumpărați cu cealaltă. În general, nu veți putea să mutați atât de mult, adică nu veți putea să o extindeți, să o flexați în mod egal, nu va acoperi aceeași zonă atunci când încercați să o mutați în direcții diferite. În plus, partea vătămată poate fi mai slabă.
  • Dacă apăsarea pe o parte vă provoacă durere și acest lucru nu se întâmplă în același punct pe partea opusă a corpului, este posibil să aveți un rănire care necesită îngrijiri medicale.
  • Durerea articulațiilor rareori are de a face cu mușchii. Este important să consultați un specialist dacă vă doare genunchii, gleznele, încheieturile sau coatele.
  • Dacă simțiți amorțeală sau furnicături undeva, nu lăsați-o să plece. Acest tip de senzație este, de obicei, legată de o comprimare a nervilor, ceea ce indică faptul că ați putea avea un vătămare gravă.

Leziuni minore

Când începeți prima dată să vă îngrijiți dacă simțiți durere, orice problemă va dispărea mai repede. Rețineți că majoritatea leziunilor se vindecă singure cu odihnă, dacă aplicați gheață și dacă vă mențineți locul rănit. Cu toate acestea, dacă durerea nu dispare după o săptămână, consultați un specialist pentru a vă putea spune tratamentul potrivit. Și, desigur, nu așteptați dacă aveți întrebări sau dacă durerea sau inflamația cresc.

Dacă vă acordați atenție corpului dumneavoastră și veți participa la orice rănire rapidă, veți putea reveni la rutina exercițiului dumneavoastră în curând și vă veți menține stilul de viață sănătos pe care l-ați ales.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate