Ciuperci

Durere de articulati la maini

Durerea  de degete

Durerea în degete poate fi cauzată de traume, exerciții excesive, probleme de circulație, inflamații ale nervilor sau alte boli inflamatorii, inclusiv artrita.

Durerea din degete poate fi pulsatoare, plictisitoare, pulsatorie, se poate simti de asemenea frig, arsuri, rigiditate sau furnicaturi la nivelul degetelor.

Sentimentul de pini și ace care sunt blocați se datorează unei boli a nervilor, în acest caz puteți simți o parestezie.

Paresthesia este o modificare a sensibilității, adesea datorită deteriorării temporare sau permanente a nervilor care poartă semnale de sensibilitate de la degete la măduva spinării.

Degetul este alcătuit din nervi, oase, vase de sânge, mușchi și piele. Îmbinările degetelor sunt zonele în care oasele se conectează și includ cartilagii, ligamentele, tendoanele, buzunarele (saculetele umplute cu fluid care facilitează mișcarea) și membranele sinoviale care unesc articulația.

Toate aceste structuri ale degetelor pot deveni iritate sau inflamate ca răspuns la boli, probleme, suprasolicitare, traume sau infecții.

Cele mai frecvente cauze de durere la nivelul degetelor sunt traumatisme, de exemplu, în cazul în care degetul este îndoit înapoi (hiperextensie), dar în cazul în care degetele rănit sursa poate fi utilizat repetitiv sau boli mai grave, cum ar fi diabetul zaharat și inflamații nervii gâtului sau măduvei spinării.

Problemele cauzate de nervi pot provoca, de asemenea, furnicături, arsuri sau senzații la rece în degete.

Durerea în articulațiile degetelor poate fi cauzată de osteoartrită sau artrită care provoacă inflamație.

Trebuie să contactați imediat medicul dacă suferiți de durere, umflare, înroșire, căldură și febră.

Degetele sunt ușor rănite cu activități zilnice, leziunile la deget sunt printre cele mai frecvente probleme care vin în camera de urgență.

Cauze

 

Cauzele durerii pe deget pot fi împărțite în două categorii diferite.

 1. Originea poate fi o inflamație temporară care nu provoacă un prejudiciu permanent pentru deget, de exemplu o traumă a mâinii.

Degetele sunt supuse diferitelor tipuri de leziuni. Dacă vă loviți mâna pe o suprafață tare în timpul unui accident, este posibil să apară o fractură a degetelor sau o leziune a cartilajului. Consecințele sunt umflarea, durerea și rigiditatea în degete. Simptomele dispar într-o perioadă scurtă de timp.

 

 1. Există și alte cauze care pot provoca daune permanente la degete.

Originea poate fi osteoartrita sau artrita reumatoidă care provoacă degenerarea progresivă a cartilajului degetului.

În unele cazuri, osteoartrita poate duce la formarea de pinteni osoși și deformări evidente ale ultimei falane (unde se află unghiul).

 

 

 

Tenosinovita tenoidală tenulară

 

Tenosinovita tenoidiană radiologică este o problemă în care tendonul devine inflamat în jurul bazei degetului mare și se formează multe micro-leziuni în interiorul acestuia.

Cuvântul „tendinită” se referă la o umflare a tendonului.

Îngroșarea tendoanelor poate provoca dureri și amorțeală la încheietura mâinii de-a lungul părții degetului mare.

Acest fenomen este deosebit de evident atunci când vă strângeți pumnul, prindeți obiectele și țineți farfuriile sau cupele.

 

Semne și simptome

Tenosinovita stiloidă radială provoacă durere la încheietura mâinii la baza degetului mare și poate radia la antebraț, acesta fiind principalul simptom.

Durerea de la încheietura mâinii poate apărea puțin câte puțin sau brusc.

Durerea este mai rea cu folosirea mâinii și a degetului mare, mai ales atunci când apucați obiectele cu forța sau când întoarceți încheietura mâinii.

Umflarea poate fi observată la încheietura mâinii la baza degetului mare, iar în această regiune se poate forma un chist umplute cu lichid.

Când vă mișcați degetul mare, puteți auzi un zgomot similar cu un clic.

Durerea și umflarea pot face dificilă deplasarea degetului mare și a încheieturii mâinii.

Tulburările pot fi simțite pe spatele degetului mare și degetului arătător. Această senzație este cauzată de presiunea exercitată de teaca tendonului asupra nervilor care o înconjoară.

Diagnosticul este clinic, testul Finkelstein se realizează prin a face un pumn cu degetele încleștate pe degetul mare și încheietura mâinii spre degetul mic este îndoit, dar fii atent, deoarece testul este pozitiv, chiar și în cazul rhizarthrosis, și anume , osteoartrita articulației la baza degetului mare.

Obiectivul în tratamentul tenosinovitei stiloide radiale este de a ușura durerea și de a reduce umflarea.

Tratament non-chirurgical

O aripă de încheietura mâinii (curea pentru încheietura mâinii) servește la limitarea mișcărilor degetului și încheieturii mâinii.

Medicamentele antiinflamatorii (AINS) pot fi administrate pe cale orală și sunt utilizate pentru a reduce umflarea și a ușura durerea.

Evitați activitățile care provoacă dureri și agravează inflamația.

Acest lucru poate face ca simptomele să dispară singure.

Infiltrațiile cortizonului în teaca tendonului pot ajuta la reducerea umflăturilor și a durerii.

 

Tratamentul chirurgical

Chirurgia poate fi recomandată dacă simptomele sunt severe sau nu se îmbunătățesc în ciuda tratamentului. Scopul intervenției chirurgicale este de a deschide compartimentul în care tendoanele alunecă pentru a face mai mult spațiu și a evita frecarea. Reabilitarea și revenirea la activitățile de viață cotidiană are loc după aproximativ două săptămâni.

 

prognoză

Timpul de recuperare depinde de odihnă și de tratamente, fără intervenție chirurgicală, poate fi vindecat în două / patru săptămâni de tratament, dar în cele mai grave cazuri poate dura 3-4 luni.

 

 

 

 

Boala lui Dupuytren

Boala Dupuytren (sau Dupuytren ) este îngroșarea și retragere a mâinii palmare a aponevrozei, sub pielea palmei și degetele.

Aponevrosa palmo este o banda de tesut conjunctiv care atașează palmarului longus tendon încheietura mâinii la zona în care degetele provin.

Este o problemă nedureroasă, dar această formare de țesut fibros excesiv în palma mâinii poate provoca o flexie permanentă a degetelor.

Boala lui Dupuytren este mai frecventă la bărbați decât la femei.

 

cauze

Cauza bolii Dupuytren nu este cunoscută.

Nu este cauzată de un accident sau de supraîncărcare, dar există factori care cresc riscul de a dezvolta această boală.

În general, este o boală ereditară care apare la adulți sau la vârste înaintate.

Factorii de risc sunt unele boli, cum ar fi diabetul și epilepsia, pe lângă consumul de alcool.

 

Semne și simptome

În general, simptomele bolii Dupuytren apar foarte treptat.

Nodulii. Se formează unul sau mai multe umflături mici (noduli) în palmă. În timp, moale dispar.

Țesături de țesut. Nodulii se pot îngroșa și se retrag formând benzi dure de țesut fibros sub piele.

Degete deformate Unul sau mai multe degete se îndoaie și rămân îndoite spre palmă.

Degetul inelului și degetul mic sunt cele mai afectate, dar pot fi implicate aproape toate degetele. Odată cu creșterea curburii, poate fi dificil să îndrepți degetul. Activitățile care devin mai grele sunt capturarea obiectelor mari și punerea mâinii în buzunar.

tratament

Posibilele tratamente sunt: ​​injecția de colagenază, aponeurectomia cu acul sau intervenția chirurgicală. Infiltrarea prin colagenază este un tratament care implică injectarea unui medicament în zonele în care banda fibroasă este îngroșată pentru ao înmuia. Apoi, manipulați degetul manual pentru ao îndrepta.

Aponeurectomia cu acul constă în introducerea unui ac prin piele pentru a tăia țesutul de la Dupuytren. Injecția de collagenază și aponeurectomia acului sunt proceduri în ambulatoriu.

Chirurgul de mână intervine în cele mai grave cazuri, intervenția se numește aponeurectomie selectivă și oferă o incizie pentru îndepărtarea părții din banda afectată de boală.

Corecția completă a poziției degetului nu poate fi întotdeauna realizată.

În cazul în care pielea lipsește din cauza retragerii, ortopedul poate decide dacă să efectueze o grefă de piele pentru a acoperi zonele deschise de pe degete.

După intervenție chirurgicală, medicul vă poate sfătui să vă imobilizați mâna într-o atelă timp de câteva zile.

Pentru a recupera forța și elasticitatea degetelor, este necesar să efectuați exerciții de reabilitare la domiciliu sau cu ajutorul unui fizioterapeut.

Tratamentul cu ultrasunete poate fi util pentru îmbunătățirea elasticității țesuturilor și pentru absorbția hematomului post-chirurgical.

Lucrătorii de la birou se pot relua după aproximativ 10 zile, în timp ce pentru muncă grea trebuie să așteptați cel puțin o lună.

Dacă nu există complicații, recuperarea completă are loc într-o perioadă cuprinsă între 2 și 6 luni, în funcție de severitatea și evoluția bolii Dupuytren.

 

 

Osteoartrită

Osteoartrita este o boală degenerativă care provoacă inflamarea articulațiilor degetelor și mâinii.

Cartilajul este un țesut moale, flexibil, care acoperă capetele oaselor care formează o articulație.

Cu acest tip de artrită, cartilajul se elimină treptat.

Afectarea articulațiilor (distorsiuni sau fracturi) poate provoca leziuni ale cartilajului. Chiar dacă rănirea nu provoacă distrugeri directe ale cartilajului, aceasta poate modifica dinamica deplasării și mișcării oaselor în articulație.

Îmbinările pot pierde alinierea naturală atunci când se vindecă după o leziune.

În cazul în care contactul între oasele într-o îmbinare este deplasat printr-o restrânsă, ca urmare a zonei leziunii, aceasta zona are o uzură mai mare a cartilajului, care este primul semn al artrozei.

osteoartritei degete

 

 

Nodulii Heberden sunt protuberanțe osoase care se află în afara articulației dintre ultimele două falangi.

Nodulii Bouchard sunt formațiuni excesive de os, similare cu cele ale lui Heberden, dar se găsesc între prima și cea de-a doua falangă.

 

 

Diagnosticul osteoartritei degetelor

În general, pentru diagnosticul de artroză pe deget, istoricul medical este verificat pentru a ști dacă pacientul a suferit leziuni care ar fi cauzat problema.

Examenul fizic permite medicului să evalueze intervalul de mișcare al articulațiilor afectate de deget, ajută, de asemenea, să înțeleagă care mișcări provoacă durerea.

Apariția nodulilor caracteristici (noduli Bouchard sau Heberden) poate ajuta la diagnosticarea osteoartritei mâinii și a degetelor.

 

De obicei, radiografia este prescrisă de medic pentru a vedea imaginile leziunilor articulare, în special pentru a determina cantitatea de cartilaj care a fost lăsată sau dacă oasele se freacă unul împotriva celuilalt în timpul mișcării.

 

Simptomele osteoartritei degetelor

 • durere
 • rigiditate
 • umflătură
 • dezvoltarea nodulilor Heberden și Bouchard
 • o gamă redusă de mișcare
 • slăbiciune atunci când scuturați mâinile

 

 

În general, durerea osteoartritei se simte la începutul unei activități, dar scade dacă această activitate continuă.

După oprirea mișcării și în timpul odihnei, durerea și rigiditatea se întorc.

În osteoartrita avansată, durerea poate fi resimțită chiar și în repaus.

 

Tratamentul osteoartritei degetelor

 

În general, durerea este simptomul care determină pacienții să se supună tratamentului. Tratamentul precoce poate ajuta la gestionarea osteoartritei degetelor.

Primele tratamente care se efectuează sunt:

 • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau aspirină (Efferalgan)
 • reducerea nivelurilor de activitate
 • evitați activitățile sau ocupațiile care necesită mișcări repetitive ale degetelor
 • infiltrații ale cortizonului în articulația inflamată
 • fizioterapie pentru a imbunatati gama de miscare si exercitii pentru armare
 • terapia ocupațională
 • imobilizare
 • creme pentru a reduce inflamația și umflarea
 • terapia termică.

 

Tag-uri. mână, normal, umflat, durere, traume, simptome, tratament, vindecare

 

 

Degetul umflat poate fi cauzat de traumatismul mâinii, de degenerarea articulațiilor, de probleme de circulație sau de boli reumatismale.

Mai jos sunt câteva boli inflamatorii care determină umflarea degetelor.

 

Artrita reumatoidă

Artrita reumatoidă este o articulație cronica care apare atunci cand sistemul imunitar ataca eronat sinovialei, care este membrana subțire care căptușește articulațiilor bolii inflamatorii.

Rezultatul poate fi o leziune a articulației, durere, umflare, inflamație, pierderea funcției și handicap.

În general, artrita reumatoidă afectează articulațiile încheieturii și degetelor, provocând unele deformări grave care îngreunează utilizarea mâinilor.

 

Artrita juvenilă

Artrita juvenila este termenul folosit pentru a descrie artrita atunci cand incepe inainte de varsta de 16 ani.

Există diferite tipuri de artrită juvenilă care pot provoca dureri și umflarea încheieturii și articulațiilor mâinilor.

picătură

Guta este o formă de artrită care apare atunci când un exces de acid uric se acumulează în articulații. Acidul uric este un produs rezidual al organismului care circulă în sânge.

Cei care suferă de guta au un depozit de cristale urate sub formă de ac în țesuturile corpului, inclusiv în articulații.

Pentru mulți oameni, primul simptom al gutei este durerea agonizantă și umflarea degetului mare, care poate apărea după traume, boli sau leziuni.

Atacurile ulterioare pot apărea la încheietura mâinii și la articulațiile degetelor.

După câțiva ani cu boala, se formează bucăți de acid uric sub piele a mâinilor.

Artrita reactivă

Artrita reactivă este o formă cronică de artrită care apare adesea ca urmare a infectării tractului genital, a sistemului urinar sau a tractului gastro-intestinal.

Caracteristicile artritei reactive sunt umflarea și inflamații ale articulațiilor, ochilor și a structurilor incluse în tractul gastrointestinal sau în tractul genital, de exemplu intestin, rinichi sau vezica urinara.

Un procent mic de persoane cu această boală dezvoltă o erupție pe piele sau noduli tari pe tălpile picioarelor sau pe palmele mâinilor.

Artrita psoriazică

Artrita psoriazică este o formă de artrită care poate fi însoțită de psoriazisul cutanat.

Boala de piele deseori precede artrita; Boala articulară într-un procent mic de cazuri se dezvoltă înainte de erupție cutanată.

Artrita psoriazică poate provoca inflamarea întregului deget, care este similar cu un cârnați. Aproximativ 80% din persoanele cu artrită psoriazică observă modificări ale unghiilor, inclusiv rugozitatea, îngroșarea și / sau separarea patului unghiilor.

Erupția de artrită psoriazică poate afecta și mâinile.

  

 

Osteoartrita degetelor

Artroza mâinii este o boală cronică și degenerativă caracterizată printr-o reducere a cartilajului care facilitează alunecarea capetelor osoase în articulații.

Este cea mai frecventă formă de artrită.

Această uzură determină frecarea oaselor unul împotriva celuilalt, provocând rigiditate, durere și pierderea mișcării articulației.

În mână, articulațiile cel mai frecvent afectate de osteoartrita sunt articulația încheietură la baza degetului mare (trapezometacarpal), articulația în centrul degetului (articulația interfalangiană proximal) și cea mai apropiată legătură cu unghia (comun distal interfalangeal).

În articulațiile interfalangiene ale degetelor, osteoartrita poate duce la formarea de noduli osoși. În articulația proximală se numesc nodulii lui Bouchard. În articulația distală se numesc noduli Heberden.

Ultima falangă a degetului poate fi deformată odată cu vârsta și poate să devieze lateral sau în flexie.

Lupus.

Lupusul este o boală autoimună cronică, înseamnă că sistemul imunitar creează anticorpii care atacă țesuturile sănătoase, inclusiv articulațiile.

Încheierea încheieturii și articulațiile mici ale mâinilor sunt printre cele mai afectate.

Lupus poate provoca, de asemenea, inflamație în multe organe, inclusiv în piele, inimă, plămâni și rinichi.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate