cum sa superezi anxietatea

Anxietatea

Cele mai bune tehnici de calmare a anxietății repede

Toți am experimentat la un moment dat un simptom al anxietății . Este normal și nu contează prea mult. Până când se instalează în viața noastra pentru mai mult timp. Anxietatea ne poate perturba viața și ne poate reduce bunăstarea, deoarece nu ne permite să fim liniștiți. În funcție de gradul de anxietate de care suferim, poate duce chiar la anumite probleme de sănătate.

Indiferent dacă se întâmplă în mod izolat sau continuu, există tehnici foarte eficiente pentru a controla această problemă. Dacă este cazul dvs., în acest articol de dureride.com veți găsi cele mai bune tehnici pentru combaterea anxietății repede.Ați putea fi, de asemenea, interesat: cele mai bune infuzii pentru calmarea anxietATI

Ce este anxietatea

Înainte de a decide că aveți anxietate, să descriem pe scurt ceea ce este. Anxietatea în esența sa, ținând cont de stres ca bază, este un mecanism de apărare pe care îl avem. Este sistemul care ne ține in alerte în situații amenințătoare. Ca atare, este foarte util și ne ajutat să ne păstrăm ca specie: este ceea ce ne-a protejat de pericol mii de ani. Ea ne ajută să acționăm în fața amenințărilor și să alegem cea mai buna decizie în momentul cel mai oportun.

Cu toate acestea, cea ce reprezintă anxietate astăzi este o modificare a acestui mecanism de apărare. Datorită anumitor factori personali sau de mediu vigilența mecanismului de aparare se menține un timp mai indelungat. Implicând denaturări cognitive și comportamentale negative.

Simptomele de anxietate

Dacă nu știți dacă aveți anxietate, cunoașterea simptomelor vă poate ajuta să clarificați un pic despre ceea ce vi se întâmplă. Să vedem care sunt principalele simptome ale anxietății:

 • Simptome fizice: includ palpitații, tahicardie, scurtarea respirației, presiunea pieptului, greață, tulburări digestive și alimentare, tremor, tensiune musculară, oboseală …
 • Simptome în comportament: este hipervigilant, apar blocaje in momentul vorbiri, sau contrar, nervozitate și mult vorbit. Dificultati de a sta în repaus și liniște; există, de asemenea, rigiditate corporală.
 • Simptome psihologice: frică, agitație, senzație de gol, dificultate în luarea deciziilor …
 • Simptome intelectuale: dificultăți de concentrare, tendință de a supraestima gândurile negative, obsesive, susceptibilitatea …
Cele mai bune tehnici pentru calmarea rapidă a anxietății - Simptome de anxietate

Tehnici de combatere a anxietății și nervilor rapid

Când apare anxietatea, trebuie să fim capabili să-o calmăm repede, deoarece într-o chestiune de câteva minute putem să simțim o mulțime de simptome neplăcute; utilizarea acestor tehnici ne va ajuta să putem opri aceste simptome sau o parte din ele.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să acceptați anxietatea. Nu încercați să-o negați sau să ignorați, acceptați că în acel moment aveți neliniște și nu se întâmplă nimic, pentru că o veți rezolva!

Acestea sunt tehnicile pentru calmarea anxietății și a nervozității:

 • Pentru ceea ce cauzează anxietatea: dacă sunteți capabili să realizați în ce moment sau de ce a început, încercați să întrerupeți acest curent. În orice caz, chiar dacă ceea ce faci nu este relationat, si apare anxietatea. Este mai bine să nu mai faci acea activitate, si să intrerupi momentul.
 • Dacă aveți posibilitatea, mergeți la o plimbare, alergați, săriți sau dansați. Alege muzica care te relaxeaza si te incurajeaza in acelasi timp. Fa miscate asa corpul tau elibereaza dopamina, serotonina si adrenalina.
 • Observați-vă fața și, dacă sunteți tensionată și cu o expresie îngrijorată sau furioasă, încercați să o schimbați. Gândește-ți ceva vesel și zâmbește cât de sincer poți. Încercați să păstrați acest zâmbet și creierul dvs. își va adapta starea la zâmbet.
 • Stați corect, într-un unghi drept, fără să fiți tensionați. Apoi, respirați lent în timp ce numărați la 4. Țineți respirația pentru câteva momente și apoi eliberați aerul încet, în timp ce numărați la 7. Repetați de mai multe ori, încet, trăgând mereu și eliberând aerul prin nas. În următorul articol al dureride.com, va arată cum să vă relaxați prin respirație .
 • Faceți niște sarcini mici de recompensare. Aceasta include totul de la: aranjarea de plante (vă ține concentrat, îmbunătățirea ceva) sau lucruri care sunt prin casa ta, spălat vase (vă concentrați pe apă de temperatura, textura și culorile de ceea ce friegues și , de asemenea , este o sarcină completă, care este satisfăcătoare).
 • Dedicați-vă câteva minute la una dintre hobby-urile preferate: trageți sau colorați ceva, citește câteva minute, cântați tare…
 • Dacă starea dvs. fizică este oarecum neglijată, concentrați-vă asupra infatisari , astfel încât să fiti comod și să vă simțiți bine.  Pieptanativa părul, pentru a îmbunătăți aspectul igienei personale, alege hainele care vi se potrivesc cel mai mult … Sunt gesturi mici care vă vor îndepărta de situația care a generat anxietatea și, în același timp, vă va aduce bunăstarea.

În plus față de tehnicile anterioare, există alte alternative naturale care pot funcționa foarte bine pentru a controla anxietatea și nervozitatea. Pentru a le descoperi consultând articolul .Cum să controlați anxietatea cu remedii de la domiciliu .

Cele mai bune tehnici de calmare a anxietății rapid - Tehnici de calmare a anxietății și a nervilor rapid

Acest articol este doar informativ, în dureride.com nu avem puterea de a prescrie tratament medical sau de a face orice fel de diagnostic. Vă invităm să mergeți la un medic în cazul în care prezentați orice tip de condiție sau disconfort.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate