durere de cap la spate

Durerii de cap în partea dreaptă sau stângă

Există diferite tipuri de dureri de cap și cele mai frecvente sunt cauzate de un stil de viață marcat de stres, dieta proastă sau consumul anumitor medicamente. De asemenea, în alte cazuri, este posibil ca acest simptom să provină din condițiile care declanșează acest disconfort. În acest articol al dureride.com vom afla cauzele durerii de cap din partea dreaptă . Ați putea fi, de asemenea, interesat de aceste articole despre tratament pentru durerea de cap medicamente și plante Plante medicinale pentru dureri de cap

Ce provoacă durerea de cap în partea stângă?

Cauzele cefaleei din partea stângă variază fie de la diverși factori de viață, cum ar fi săritul meselor, până la supramedicație.

Factorii stilului de viață

Toți acești factori pot declanșa o durere de cap:

Alcool: Bere, vin și alte băuturi alcoolice, conțin etanol, un produs chimic care activează durerile de cap prin dilatarea vaselor de sânge.

Săritul meselor: creierul tău are nevoie de zahăr (glucoză) din alimente pentru a funcționa optim. Când nu mănânci, nivelul glicemiei scade. Aceasta se numește hipoglicemie. O durere de cap este unul dintre simptomele sale.

Stresul: Când sunteți sub stres, corpul dvs. eliberează substanțe chimice. Aceste substanțe chimice strâng mușchii și schimbă fluxul sanguin, ambele acțiuni provoacă dureri de cap.

Mâncare: Se știe că anumite alimente provoacă dureri de cap, în special cele care conțin conservanți. Declanșatoarele obișnuite ale alimentelor includ brânzeturile vechi, vinul roșu, nucile și carnea prelucrată precum cârnații și slănina.

Lipsa somnului: Insomnia poate provoca dureri de cap. Durerea poate de asemenea să-ți îngreuneze somnul noaptea. Persoanele cu tulburări de somn precum apneea obstructivă a somnului sunt mai predispuse durerilor de cap, deoarece somnul lor este întrerupt.

De ce mă doare capul in spate dreapta?

Cefaleea sau durerea de cap dreapta spate este un disconfort care poate fi însoțit de înțepături, dureri în creștetul capului, al ochilor sau în picioare. Acest simptom poate să apară brusc și să crească în timpul zilei, generând o senzație foarte enervantă pentru cel care suferă.

Diferența dintre durere de cap cefalee și migrene

Durerea de cap pe partea dreaptă este una dintre cele mai frecvente afecțiuni din lume și, deși majoritatea dintre noi recurg la acest termen atunci când simțim orice disconfort în craniu, adevărul este că există diferite tipuri de dureri de cap în funcție de zone. Prin urmare, trebuie să diferențiem în principal trei tipuri:

Tipuri durere de cap in partea dreapta

 • Tipica durere de cap în partea dreapta: este localizată mai des în spate dreapta se poate datora unei posturii neadecvate
 • Cefalee pe partea dreapta: este cea mai frecventă durere,  cauzele cele mai frecvente includ de obicei fumatul , cofeina , stresul sau anxietatea
 • Migrenă dreapta spate: este o durere de cap partea dreapta pulsantă de intensitate medie până la puternică și provocând greață, vărsături, fotofobie, sensibilitate la mișcare și iritabilitate

Cauzele durerii de cap în partea dreaptă - Diferența dintre cefalee, cefalee și migrene

Simptomele durerii de cap în partea dreapta

Cefaleea din partea dreaptă cum am mai spus reprezintă un disconfort care de obicei nu are tendința să apară foarte des. Este posibil ca, pe măsură ce crește durerea, acesta să radieze și în alte zone. Ca rezultat, s-ar putea să  simțiți cefalee pe partea dreaptă și pe ochi sau ureche. Din acest motiv, deși focalizarea durerii se află pe partea dreaptă, ea poate afecta și alte zone ale capului . De aceea există persoane care manifestă următoarele:

 • Cefalee pe partea dreaptă a capului.
 • Cefalee pe partea dreaptă a gâtului.
 • Disconfort în ochi sau în jurul acestuia.
 • Amețeală.
 • înțepături în partea dreapta
 • Dureri in spatele capului
 • Durerile de cap frunte și ochi
 • Durerile de cap în crestetul capului

Mai jos, explicăm motivele pentru care ați putea suferi aceste stări cu dureri:

Insuficiență vizuală

Durerea de cap pe partea dreptă poate provoca pierderea clarității vederii. Contrar acestui fapt sunt durerile de ochi atunci când citim, fiind în fața calculatorului sau atunci când încerci să vizualizezi un obiect situat departe, care ne poate produce dureri de cap, dureri în frunte, dureri oculare sau chiar și în ureche. Soluția? Mergi la doctorul oftalmolog pentru o examinare. 

Dureri de cap de la consumul de alcool sau tutun

Aceste produse pot provoca dureri în partea dreaptă a capului și nu este surprinzător. Studiile au arătat că tutunul este una dintre principalele cauze ale durerilor de cap și, pe lângă faptul că le provoacă, crește și riscul de a suferi alte probleme de sănătate.

Cefaleea în timpul sarcinii

În special în timpul primei faze a sarcinii, femeia poate simți o durere de cap intensă pe partea dreaptă însoțită de greață. Dacă acest disconfort este recurent, va fi necesar să informați ginecologul care supraveghează sarcina.

Nevralgie trigeminală

De asemenea, cunoscut ca un ton, tic dureros , este o afecțiune cronică caracterizată printr-o durere puternică în craniu cauzată de nervul trigeminal sau de al cincilea nerv cranial. Este o tulburare nervoasă care este însoțită de înțepături în cap dreapta sau în diferite părți ale feței. Nervul trigeminal este cel care transportă semnalele care permit atingerea feței, ochilor, sinusurilor paranazale, gurii și creierului. O leziune a acestui nerv ar fi, presiunea exercitată de o tumoare sau de un vas de sânge inflamat ori de scleroză multiplă sunt principala responsabilă pentru această tulburare nervoasă.

Arterita temporară

În acest caz, durerea intensă din partea dreaptă a capului se datorează inflamației arterelor responsabile de aprovizionarea cu sânge a creierului. Arterita temporară tinde să afecteze arterele care trec mai frecvent prin gât, motiv pentru care durerea din partea dreaptă a capului poate fi însoțită de culoare în partea din spate a gâtului. Această modificare este mai frecventă la persoanele mai în vârstă peste 50 de ani și este cauzată de probleme ale sistemului imunitar sau de utilizarea excesivă a antibioticelor.

Tensiunea la cap

Este unul dintre cele mai comune tipuri de dureri de cap și poate afecta întreaga zonă, cu disconfort mai mult sau mai puțin intens. Senzația în aceste cazuri este ca simți o durere de cap care înconjoară craniul , și poate fi mai intensă pe una din cele două părți. În plus, poate fi însoțită de presiuni asupra tâmplelor, frunte, gât sau scalp.

Femeie cu durere de cap

Ce să fac dacă simt durere în partea dreaptă a capului meu

În principal, trebuie să luăm în considerare trei factori atunci când acționăm împotriva durerii de cap din partea dreaptă:

 • Frecvența . Dacă disconfortul apare foarte frecvent, poate deveni cronic.
 • Intensitate . Dacă durerea este foarte puternică și durează mult timp.
 • Alte simptome . Dacă durerea de cap din partea dreaptă este însoțită de alte simptome precum oboseală, amețeli, vărsături etc.

Măsurile pe care le putem lua pentru calmarea durerii de cap:

Medicamente

Încercați să luați unele dintre cele mai frecvente medicamente pentru combaterea durerilor de cap, cum ar fi ibuprofenul . Proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice ajută la reducerea umflăturilor și la ameliorarea disconfortului.

Va poate interesa, de asemenea, articolul : Diferențe între paracetamol și ibuprofen

Odihnă

Încercați să nu faceți niciun fel de activitate fizică, să stați în locuri cu lumină scăzută și să nu fiți expuși la zgomot, deoarece ar putea înrăutăți durerea de cap.

Măsuri de precauție

Evitați cu orice preț consumul de alcool, tutun sau băuturi stimulante , puteți mări tensiunea arterială și poate provoca mai multe inflamații, precum și a fi iritante.

Mergi la doctor

Dacă durerea este intensă, apare mai mult de două ori pe săptămână în mai multe luni și niciunul dintre sfaturile anterioare nu vă ajută să treacă, mergeți la medic pentru a stabili un diagnostic care determină cauza.

În plus, puteți încerca unele dintre remedii naturale pentru cefalee , care are proprietăți antiinflamatoare și calmante care pot ajuta la ameliorarea disconfortului.

Cauzele durerii de cap în partea dreaptă - Ce trebuie făcut dacă simt durere în partea dreaptă a capului

Acest articol este doar informativ, în dureride.com nu avem puterea de a prescrie orice tratament medical sau de a face orice fel de diagnostic. Vă recomandăm să mergeți la un medic în cazul în care prezentați orice tip de disconfort.

 

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate