durere de frunte

Cauzele durerilor de cap în lobul frontal

 

Durerile de cap din lobul frontal sunt dureri grave sau severe în frunte sau în temple. Durerea corespunde lobilor frontali din cortexul cerebral, dar cauzele nu sunt neapărat legate de boli sau disfuncții care apar aici.

Tensiunea din cap 

Cele mai multe dureri de cap sunt dureri de tensiune, care se găsesc adesea pe frunte sau în simțuri. Aceste dureri de cap sunt de multe ori din cauza tulburări neurologice (de exemplu, nervi), ca urmare a activitatii musculare pericranieni de col uterin și de gât și partea de sus a coloanei vertebrale, săraci postură sau anxietate. Declanșatoarele acestor dureri de stres includ stresul, lipsa somnului, oboseala sau nutriția necorespunzătoare.

Cluster dureri și migrene

Se crede că migrene și dureri de cap cluster sunt tulburări neurologice care implica creierul unui nerv cranian, nervul trigemen, care controlează senzație în față. Ambele dureri sunt cauzate de mai mulți factori, inclusiv ereditate, disfuncție cerebrală, tulburări vasculare, medicamente (cum ar fi pilulele anticonceptionale si vasodilatator), oboseala, stres, stres emoțional, anumite alimente si alcool.

Sinuzita

Sinuzita este o afecțiune acută (scurtă) sau cronică cauzată de inflamația sinusurilor paranazale. Cavitățile sinusurilor sunt situate în spatele și conectează gura, urechile, nasul și ochii. O infecție în pasajele sinusale se manifestă adesea ca durere în spatele ochilor și frunții. Medicamentele antiinflamatorii, cum ar fi ibuprofenul sau analgezicele, cum ar fi aspirina, pot reduce durerea asociată cu sinuzita. Antibioticele prescrise pot fi folosite pentru infecții care nu dispăreau după câteva zile.

Arterita temporară

Arterita temporară este cauzată de inflamația arterei care este localizată peste ochi în simțuri. Inflamația determină reducerea fluxului sanguin a arterelor.

Tumori

Tumorile pot provoca dureri de cap în lobii frontali. Durerea unei tumori nu se diminuează odată cu timpul.

Măsuri de precauție

Dacă suferiți de durere cronică sau frecventă, nu tratați pur și simplu simptomele cu analgezice. Dacă aveți dureri de cap și luați medicamente mai mult de patru ori pe săptămână, căutați o evaluare medicală pentru a găsi cauze posibile.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate