durere de cap

Durere de cap cu ochi migrene

 

Migrenele oculare sunt tulburări vizuale nedureroase sau dureroase care pot afecta unul sau ambii ochi.De aceia pot fi înfricoșătoare, migrenele oculare sunt în general inofensive. Prin urmare pot fi rezolvate fără medicație în 20 până la 30 de minute.

Alți termeni utilizați de medici pentru a descrie migrenele oculare sunt migrenele oftalmice, migrenele retinale și migrenele oculare.

În cazul în care o tulburare vizuala de tipul migrenei oculare este urmată de o durere de cap cu palpitații. În plus pe o parte a capului, aceasta se numește „migrenă cu aură“ (denumit anterior migrena clasică).

O durere de cap a tipului de migrenă, fără tulburări vizuale care preced acest lucru, se numește migrenă fără aură (denumită anterior migrenă comună).

Aura migrenelor are o natură vizuală, dar poate include tulburări de auz, vorbire sau miros; o amorțeală progresivă sau furnicături la nivelul feței, brațelor sau picioarelor; sau o slăbiciune generalizată.

Este posibil de asemenea, deși mai puțin frecvente ca o migrenă oculară și migrene cu dureri de cap sa apara simultan. Rezultând în tulburările bilaterale vizuale și durere unilaterală (pe o parte) sau (ambele părți) ale capului.

Simptomele migrenei oculare

Persoanele cu migrene oculare pot manifesta o varietate de simptome vizuale.

Poate veți vedea o zonă patata (scotoame) in viziunea centrală cu lumini strălucitoare, clipește sau tremură (flash-uri). Sau linii în zig-zag și valuri în jurul zonei de patate. Zona patata se mărește în general și se poate mișca în câmpul vizual.

Toate aceste fenomene de migrena se pot termina în doar câteva minute, dar durează de obicei până la 30 de minute.

Aproximativ 60% dintre pacienții care suferă de migrene suferă, de asemenea, de un „prodrom” care are loc zile sau săptămâni înainte de atacul migrenos. Simptomele unui prodrom al migrenei pot fi subtile și includ schimbări de dispoziție, pofta de mâncare pentru anumite alimente sau un sentiment general de oboseală.

Care este cauza unei migrene oculare?

Se crede că migrenele oculare au aceleași cauze ca migrenele.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), migrenele cu certeza au o bază genetică. Iar unele studii susțin că 70% dintre persoanele care suferă de această tulburare au un istoric familial de migrene.

Se pare că migrenele sunt declanșate de activarea unui mecanism profund al creierului. Creierul eliberează substanțe inflamatorii în jurul nervilor și vaselor de sânge ale capului și ale lui. Dar când se întâmplă acest lucru și ce determină rezolvarea spontană a unei migrene oculare este încă un fapt necunoscut.

Studiile imagistice au arătat, de asemenea, că schimbările în fluxul sanguin către creier apar în timpul migrenei oculare și aurii vizuale. Însă cauza care stă la baza acestor modificări nu este cunoscută.

Mai des, migrenele afectează adulții de 30 și 40anii , dar de cele mai multe ori încep la pubertate și pot afecta, de asemenea, copiii. Femeile au de trei ori mai multe sanse decât bărbații să aibă migrene.

 

Aditivii alimentari, cum ar fi glutamatul monosodic (MSG), și îndulcitorii artificiali pot declanșa, de asemenea, migrenele la unele persoane.

Alte potențiale declanșatoare ale migrenei includ țigări de fumat , parfumuri și alte arome puternice, lumini strălucitoare sau clipeală, lipsă de somn și stres emoțional.

Tratamentul și prevenirea migrenei oculare

Deoarece în general sunt inofensive și se rezolvă pe cont propriu în decurs de o jumătate de oră, migrenele oculare nu necesită, de obicei, tratament.

Dacă trebue sa conduceti sau faceti alte sarcini care necesită vizibilitate bună la debutul migrenei oculare, opriti ceea ce faci și relaxați-vă. După aceea când viziunea revine la normal puteti relua activitatea.

Ar trebui să aveți în vedere examinarea completă a ochilor de către un optometrist sau oftalmolog. Ori de câte ori simțiți simptome neobișnuite de vedere pentru a exclude condițiile oculare periculoase. Cum ar fi o detașare a retinei , care necesită o atenție imediată.

Medicul dvs. vă poate sfătui cu privire la cele mai actuale medicamente pentru tratamentul migrenelor, inclusiv medicamentele destinate prevenirii atacurilor viitoare. Persoanele care suferă de migrene ,care durează mai mult de 24 de ore sau care suferă de două migrene pe lună. Sunt candidați buni pentru tratament medical preventiv.

Este, de asemenea, o idee bună să țineți un jurnal al dietei și activităților înainte de episoade de migrenă oculară sau migrenă cu aură. Pentru a vedea dacă este posibil să identificați declanșatoarele pe care le puteți evita în viitor.

Dacă durerile de cap cu migrenei par a fi legate de stres, puteți reduce frecvența atacurilor de migrenă fără medicație, pur și simplu prin:

  • Consumul de alimente sănătoase în mod regulat
  • Evitarea declanșatorilor comuni ai migrenei
  • A dormi recomandabil
  • Încercarea de a practica activități cum ar fi yoga sau masajul, care elimină stresul

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate