puncte baie de aburi

Cele mai bune remedii naturiste ca sa elimini puctele de grasime

Cum să elimini punctele de grăsime de la ochi – cele mai bune remedii naturiste

Unor oameni le apar în jurul ochilor, un fel de  puncte albe care sunt cunoscute sub numele de Millium sau comedoane închise. Sunt chisturi mici de keratină care sunt conectate în anumite zone ale feței, cum ar fi pleoapele sau pomeții, datorită mai multor straturi ale pielii noastre cu celulele moarte acumulate. Deși chisturile milium pot apărea oricui, cei mai predispuși sunt cei care au pielea foarte grasa sau acnee .

Chisturile chimioterapice nu reprezintă nici un pericol pentru sănătate, de fapt, uneori dispar fără alte semne. Cu toate acestea, dacă doriți să le eliminați din motive estetice, în acest articol dureride.com vă explicăm cum să eliminați punctele de grăsime din jurul ochilor  cu unele remedii la domiciliu. Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Cum să eliminați grăsimea de pe nas cu remedii la domiciliu

Baie de aburi

Baia de aburi este un remediu foarte eficient acasă pentru porii deschiși care conțin grăsimi acumulate . Cu ajutorul acestor băi pot fi reduse straturile de celule moarte Milium chisturi, deci este un prim pas pentru a facilita îndepărtarea lor. Pentru a efectua aceste băi de aburi, veți avea nevoie doar de:

  • O oală mare
  • 5 pahare de apă
  • prosop

Când ați pregătit cele mentionate anterior, trebuie doar să adăugați cele 5 pahare de apă în vasul de gătit și să-l încălziți până când apa începe să fiarbă și stingeti focul, îndepărtând vasul de pe aragaz. Apoi, trebuie să vă acoperiți întregul cap cu prosopul și să apropiați de aburul care iese din vas între 5 și 10 minute . Când acest timp trece, tratamentul se termină prin aplicarea unui gel tonic sau facial care conține retinol, o substanță cu proprietăți de curățare care ajută la eliminarea impurităților și celulelor moarte.

Cum să elimini bilele de grăsime din ochi - Baie de aburi

Exfolierea cu ajutorul zahărului, miere și lămâie pentru punctele de grăsime din jurul ochilor

Un alt remediu pentru eliminarea celulelor moarte și, prin urmare, îndepărtarea  punctelor de grăsime de pe față și conturul ochilor este pregătirea unui exfoliant cu următoarele ingrediente, din care evidențiem și proprietățile:

  • Zahăr : are proprietăți de curățare și exfoliere care ajută la eliminarea pielii moarte a feței.
  • Miere: are proprietăți de hidratare așadar hidratează profund pielea.
  • Lamaia: are proprietăți astringente și antibacteriene excelente, ideal pentru tratarea excesului de grăsime și a punctelor albe din jurul ochilor.

Pentru a face acest exfoliant, trebuie doar să amestecăm într-un castron suc de lămâie , o lingură de miere și o alta de zahăr, apoi vom amesteca totul până când se formează un fel de pastă. Când preparatul este gata, aplicați-l pe toată fața, inclusiv pe pleoape, cu grija insa ca sa nu ajunga interiorul ochiului. Lăsați-l timp de 15 minute și apoi îndepărtați soluția cu apă caldă. Aplicați acest produs 1 dată pe săptămână.

Cum să elimini bilele de grăsime din ochi - cele mai bune remedii de la domiciliu - Exfolierea zahărului, miere și lamaie pentru bilele de grăsime din ochi

Masca cu coajă de rodii pentru a elimina punctele de grăsime

Coaja de rodie , poate fi de asemenea folosita ca un remediu natural pentru a reduce milia deoarece este bogata în vitamina C si polifenoli de anti excelent – inflamatorii, dezinfectanți și detergenți, ideali pentru această tulburare a pielii.

Pentru această mască de casă, nu trebuie decât să zdrobiți cojile unei rodii până când obțineți un fel de pudră. Apoi va trebui să o amestecați cu o lingură de miere până când se formează un fel de pastă. Aplicați masca pe toată fața și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute . Apoi indepartati produsul cu multă apă caldă. Repetați acest proces de 3 ori pe săptămână .

Oțet de cidru de mere pentru a elimina chisturile milium

Ultimul remediu este aplicarea în zonele în care aveți punctele de grăsime sau pete albe , a unui oțet de cidru de mere . Acest produs acționează ca un tonic facial, deoarece are proprietăți antibacteriene și dezinfectante; de asemenea elimină excesul de grăsimi produs de milium.

Aplicați oțetul de cidru și mere cu ajutorul unor discuri demachiante in zonele afectate și lăsați-l să acționeze timp de 25 de minute . Apoi indepartatile cu apă caldă. Pentru a obține rezultate cu acest remediu, trebuie să îl aplicați în fiecare zi până când eliminați chisturile milium.

Oțetul de mere pentru a elimina cosurile

Sfaturi pentru a preveni punctele de grăsime din jurul ochilor

Punctele de grăsime pot fi prevenite dacă urmați câteva dintre aceste recomandări:

  • Folosiți produse cosmetice potrivite pentru pielea dumneavoastra. Dacă aveți piele grasă și folosiți creme foarte uleioase, veți încuraja apariția acestor chisturi.
  • Nu abuzați de soare, deoarece supraexpunerea solară vă poate înfunda porii și, prin urmare, ar putea facilita apariția punctelor de grăsime albe.
  • Încercați să vă exfoliați pielea de două ori pe săptămână, deoarece, în acest fel, o veți păstra foarte curată.
  • Nu utilizați machiaj prea dens sau fix dacă pielea este mixtă sau grasă, deoarece puteți bloca mai mult porii dermei.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare – Cum să eliminați punctele de grăsime din jurul ochilor – cele mai bune remedii naturale,vă recomandăm să intrați în categoria noastră Tratamente naturiste

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate