durere de cap

Durere de cap la tample

 

 

Durerile de cap, din lobul frontal, sunt dureri grave sau severe la frunte sau în temple. Din acest motiv durerea corespunde lobilor frontali din cortexul cerebral, dar totusi cauzele nu sunt neapărat legate de boli sau disfuncții care apar aici.

Tensiunea de cap de tensiune

In prealabil mai multe dureri de cap sunt dureri datorate tensiuni, care se manifesta adesea pe frunte sau în simțuri. Aceste tipuri de dureri de cap, sunt de multe ori din cauza tulburări neurologice (de exemplu, nervi), ca urmare a activitatii musculare pericranieni de col uterin de gât și de partea de sus a coloanei vertebrale, sau anxietate.

Declanșatoarele acestor dureri includ:

  1. stresul,
  2. lipsa somnului,
  3. oboseala sau nutriția necorespunzătoare.

Cluster dureri și migrene

Cu toate astea se crede că migrene și dureri de cap tip cluster sunt tulburări neurologice, care implica creierul unui nerv cranian sau nervul trigemen, care controlează senzație de la față. Chiar și așa ambele dureri sunt cauzate de mai mulți factori:

  1. ereditate,
  2. disfuncție cerebrală,
  3. tulburări vasculare, medicamente (cum ar fi pilulele anticonceptionale si vasodilatator),
  4. oboseala,
  5. stres,
  6. stres emoțional,
  7. anumite alimente si alcool.

Sinuzita

Sinuzita este o afecțiune acută sau cronică cauzată în primul rând de inflamația sinusurilor paranazale. Aceste Cavități ale sinusurilor sunt situate în interior și conectează de fapt gura, urechile, nasul și ochii. Prin urmare o infecție în pasajele sinusale se manifestă adesea ca durere în spatele ochilor și frunții.  Există, totuși antiinflamatorii, cum ar fi ibuprofenul sau analgezicele, cum ar fi aspirina, care pot reduce durerea asociată cu sinuzita. În plus antibioticele prescrise pot fi folosite pentru infecții care nu dispar după câteva zile.

Arterita temporară

Arterita temporară este cauzată de inflamația arterei care este localizată de fapt peste ochi în simțuri. În acest fel inflamația determină reducerea fluxului sanguin a arterelor.

tumori

Tumorile pot provoca dureri de cap în lobii frontali. Durerea unei tumori nu se diminuează odată cu timpul.

măsuri de precauție

Dacă suferiți de durere cronică sau frecventă, nu tratați pur și simplu simptomele cu analgezice. Dacă aveți dureri de cap și luați medicamente, mai mult de patru ori pe săptămână, căutați o evaluare medicală pentru a găsi cauze posibile.

 

 

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate