dsfvs

Tratament acasa pentru durerea de dinți

Cum sa amelioram durerea de dinți cu remedii de la domiciliu

Reduceți durerea de dinți repede cu ajutorul unor remedii simple, cum ar fi patrunjel, cuișoare, lămâie, usturoi, ceai negru, printre altele. Aceste produse naturale sunt alternative excelente nu numai pentru a reduce durerea orală, ci și pentru a reduce inflamația și infecția. Durerea de dinți este una dintre cele mai intense disconforturi pe care le putem experimenta și un simptom la care trebuie să fim atenți, pentru că poate fi un semn că ceva important se întâmplă în gura noastră.

Realitatea este că atunci când simțim o durere de dinți nu putem întotdeauna să obțină un specialist care să ne verifice imediat, așa că trebuie să luăm măsuri pentru a reduce durerea în timp ce suntem tratați. Dacă nu doriți să recurgeți la vreun medicament înainte de a ști ce se întâmplă cu dvs, vă explicăm cum puteți ameliora durerea de dinți cu remedii de la domiciliu și în mod natural.

Cauze principale ale durerii de dinți

Cauzele durerii de dinți sunt mai multe și detectarea celui potrivit este fundamental pentru a garanta o îmbunătățire a stării dumneavoastră. Cele mai frecvente motive pentru care apare acest disconfort sunt:

 • Carii avansate care afectează nervii dintelui.
 • Un abces în dinte .
 • Rezultatul dinților înțelepciunii .
 • Durere în urechi sau sinuzită.
 • O coroană sau un dinte crăpat.
 • Un aliment care a rămas între dinți care produc inflamație și disconfort.

Este important ca, dacă bănuiți că este o degradare, un dinte deteriorat sau un abces, mergeți la medicul dentist pentru a vă trata dintele și pentru a îmbunătăți disconfortul cât mai curând posibil.

Ata și apă de gură

Aceasta nu este un remediu natural, dar vă va ajuta să eliminați orice reziduu alimentar care se află între molari și care ar putea fi cauza posibilă a durerii de dinți și a disconfortului.

Dacă doriți să știți cum să calmați durerea de dinți într-un mod natural și simplu, vă vom lăsa pas cu pas care vă va ajuta să reduceți murdăria și, prin urmare, să minimalizați neplăcerile:

 1. Introduceți ușor un ata dentara în dintele care dăunează.
 2. Curățarea zonei elimină resturile alimentare și, în același timp, ameliorează o mică inflamare a zonei. Este normal ca în acest caz, chiar dacă o faceți cu grijă,  gingiile pot sângera puțin când treceți firul sau banda dentară.
 3. În cele din urmă, clatiti cu apă de gură .
ata de gura

Pătrunjelul

Unul dintre cele mai bune remedii acasă pentru durerea de dinți este patrunjel, deoarece este perfect pentru ameliorarea durerii de dinți. Are proprietăți diuretice, antispastice și combate dureri datorită componentelor cum ar fi flavonoide, minerale, acizi, vitamine și aminoacizi.

Pentru a elimina durerea de dinți cu acest ingredient, trebuie să urmați acești pași:

 1. Luați niște patrunjel proaspăt și spălați-l în prealabil.
 2. A mesteca un mic patrunjel cu dintele afectat de cateva ori pe zi te poate ajuta sa scapi de durere de dinti rapid si natural.

Apă și sare, excelent antiseptic natural

Când durere de dinți este cauzata de un abces la dinte sau o infecție cauzată de un rest alimentar  între dinți, sarea este un mare aliat pentru functiile antiseptice , ajută la lupta împotriva bacteriilor responsabile pentru infecție, cât și furnizarea unei bune curățare a cavității bucale.

Dacă doriți să știți cum să eliminați durerea de dinți cu sare, trebuie doar să urmați acești 3 pași pe care vi le oferim mai jos:

 1. Se amestecă o jumătate de pahar de apă caldă cu o lingură de sare.
 2. Gargle după fiecare masă.
 3. După câteva secunde, scuipați lichidul.

Aceasta este una dintre cele mai bune remedii pentru a elimina durerea intensă a dinților,care vă va ajuta să controlați o posibilă infecție și să scădeați durerea și inflamația.

 sare, excelent antiseptic natural

cuișoare

Un alt mod de a scuti durerea de dinți cu remedii acasă este să utilizați cuișoare , deoarece acestea sunt considerate una dintre cele mai bune plante medicinale pentru durere de dinți foarte puternică. Acestea conțin o substanță numită eugenol, pe lângă alte uleiuri esențiale și acizi, care funcționează ca un sedativ excelent. Pentru a le folosi ca tratament pentru durerile orale, trebuie sa:

 1. Aplicați un cuișor direct pe gingia dintelui dureros pentru câteva minute.
 2. Puteți adăuga, de asemenea, cinci cuișoare la o porțiune de apă de gură și clătiți gura de cel puțin trei ori pe zi cu acest amestec, ceea ce va ajuta la atenuarea disconfortului durerii dentare.
 3. O altă opțiune este să aplicați ulei de cătină pe roată cu durere cu ajutorul unei tifonuri curate. Acest ulei poate fi achiziționat de la plante medicinale.

Descoperiți alte tratamente cu unghii în articol Cum să utilizați cuișoare pentru durere de dinți .

Usturoi și ceapă

Continuăm cu această listă cu cele mai bune remedii pentru durerea de dinți pentru a vorbi acum despre usturoi și ceapă. Dacă nu aveți nici o problemă în a consuma usturoi și ceapă , cu siguranță nu vă deranjează acest remediu excelent pentru a ameliora durerea dentară în mod natural.

Conținutul ridicat de uleiuri esențiale, vitamine, minerale, quercetin și alte flavonoide, în special quercitina, dă atât usturoi, cât și cepei o mare putere analgezică, antiinflamatorie și antibacteriană.

 1. Aplicați usturoi proaspăt tocată sau ceapă direct pe gingia dintelui și durerii afectate. Într-un timp scurt, veți observa că vă va ajuta să vă îmbunătățiți semnificativ durerea din gură.
 2. Puteți zdrobi, de asemenea, un usturoi sau o ceapă și aplicați sucul pe dinte și pe gumă dureroasă.

Ceaiul negru

Ceaiul negru este, de asemenea, un aliat bun pentru a calma dinții natural din cauza conținutului său în acidul tanic, care este un analgezic și antiinflamator, care va ajuta la reducerea disconfortului dintelui.

 1. Aplicați direct o pungă de ceai negru care a fost plasată anterior în apă fierbinte pentru a elibera teina.
 2. Nu faceti garagara cand este cald, așteptați până când se obține temperatura camerei și apoi aplicați-o în zona dvs. dureroasă.
 3. Puteți să o faceți de mai multe ori pe zi.
Ceaiul

Lămâia

Lămâia este una dintre cele mai bune remedii acasă pentru durerea de dinți. Este un citrice care conține o mulțime de vitamina C și alți acizi esențiali care îi conferă proprietăți antiinflamatorii, astringente și antiseptice . Prin urmare, utilizarea acestuia pentru acombate durerea severă a dinților este o opțiune foarte bună, mai ales dacă doriți să evitați o infecție.

 1. Stoarceti sucul de lamaie.
 2. Utilizați sucul pentru a ghemui, ținându-l pentru o vreme chiar în partea dintelui care doare.
 3. În plus, puteți adăuga puțină sare pentru a spori efectul.

Apă rece sau gheață

Aplicarea unui pachet de gheață sau a unei pungi cu gheață în afară, pe partea laterală a maxilarului în care aveți dureri de dinți, vă va ajuta să reduceți inflamația și disconfortul . Pentru a afla cum să calmeze durerea de dinți cu acest remediu, trebuie doar să urmați acești pași:

 1. Împachetați compresa sau sacul rece într-o cârpă pentru a reduce neplăcerea contactului cu frigul.
 2. Așezați-l în zonă cu durere.
 3. Relaxați-vă pentru câteva minute, astfel încât frigul să acționeze și reduce inflamația.
gheață

Apă oxigenată

Apa oxigenata direct in zona este, de asemenea, unul dintre cele mai utilizate remedii pentru durerea dintilor, dar serveste pentru orice tip de durere in aceste dinti. Este o opțiune bună, deoarece va ajuta la combaterea unei eventuale infecții prin curățarea zonei și ameliorarea durerii.

Pentru a afla cum să eliminați durerea de dinți cu acest remediu, trebuie doar să luați în considerare acești pași:

 1. Se toarnă un anumit peroxid de hidrogen pe un tampon de bumbac.
 2. Aplicați-l pe dinte cu durere pentru a obține o ușurare.
 3. O altă opțiune este aceea de a amesteca 1 parte de peroxid de hidrogen cu 3 părți de apă și de a folosi amestecul pentru a ghemui.

Este important să rețineți că, deși aceste alternative naturale pot atenua temporar disconfortul, trebuie să mergeți la un specialist pentru a descoperi cauzele și pentru a primi un tratament profesional în cazul în care este necesar.

Dacă doriți să descoperiți mai multe sfaturi de sănătate bune, puteți descărca APP Remedios Caseros , plin de recomandări și soluții la probleme într-un mod natural.

Acest articol este doar informativ, în totCUM nu avem puterea de a prescrie orice tratament medical sau de a face orice fel de diagnostic. Vă invităm să mergeți la un medic în cazul în care prezentați orice tip de condiție sau disconfort.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate