durere de masele

Dentisti avertizeaza!! Anumite dureri de ureche poate avea legatura cu sanatatea orala

Te dor dinti, si urechea!!

 

Nervii și alte țesuturi corespunzătoare zone ale gurii și urechea sunt foarte apropiate. De aceia durerea  poate radia dintr-o zonă in cealaltă. Durere, senzație de presiune sau zgomote în ureche, infecție sau de altă patologie în sistemul auditiv poate fi simptome de probleme de sanatate orala.

Deci, se recomandă vizita la dentist. Astfel încât aceasta poate exclude faptul că earaches poate fi operat de bruxism , o infecție a gingiilor sau dinților sau o ocluzie proastă.

De asemenea în cazul copiilor, ieșirea dinților poate provoca, disconfort în zona auditivă. În timp ce dinții de înțelepciune pot fi în spatele durerii de ureche la tineri și adulți.

Datorită proximității ambelor zone, caria cauzată de igiena orală slabă poate provoca durere care radiaza în ureche. De exemplu: ca și când avem o problemă în rădăcinile unui dinte sau în inflamația gingiilor. În plus, dacă suferim malocluzii sau dinți lipsa, mușchii maxilarului vor funcționa mai mult atunci când mestec sau înghită.

Acești mușchi devin obosiți și pot avea o contracție care duce la durere. În comun, așa-numita „anticipate“ în ureche apare atunci cand meniscul inter-articular este afectat. Acesta este tocmai unul dintre simptomele bruxismului. Dacă prostul obicei de a încleștării maxilarului are loc noaptea, forța aplicată ar putea fi majorat cu 40%, astfel încât, atunci când ne trezim, suferim de dureri de cap sau ureche.

tratamente

Prin urmare, Colegiul Medicilor Dentiști Santa Cruz de Tenerife recomandă ca, într-o durere de urechi, și o dată aruncat orice probleme în sistemul auditiv de ORL-ist, să se consulte cu medicul dentist obișnuit, astfel încât să poată exclude diferite patologii și să aplice tratamentul adecvat. În funcție de cauza care cauzează dureri de urechi, medicul dentist va propune tratamente, cum ar fi ortodontie în cazul malocluzii, proteze sau implanturi la pierderea dintilor sau atele de odihnă pentru bruxism, printre alte opțiuni, în funcție de fiecare caz.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate