rash-356432_640

Cele mai frecvente zece boli de piele

BOLILE DERMATOLOGICE

Dermatologia este specialitatea care se ocupa cu ingrijirea si tratarea pielii bolnave și sănătoase . Patologia dermatologică este foarte extinsă, deoarece cuprinde atât bolile primare ale pielii, cât și alte boli sistemice care se manifestă prin piele. Această specialitate acoperă și bolile cu transmitere sexuală.

În bolile dermatologice , pentru a fi vizibile, de multe ori au un impact psihologic important ca cu psoriazis, alopecie și chiar acnee.

De asemenea, misiunea dermatologilor este să aibă grijă de pielea sănătoasă și să prevină îmbătrânirea, motiv pentru care dermocosmetica a devenit o parte importantă a acestei specialități.

De obicei, afecțiunile dermatologice nu sunt foarte grave, dar sunt frecvente în rândul populației, iar simptomele lor sunt deranjante și afectează calitatea vieții a celor care suferă .

Pielea este organul cel mai vizibil al oamenilor și , eventual , unul dintre cele mai vulnerabile. Deși bolile de piele nu sunt de obicei grave, simptomele sunt deranjante și uneori pot afecta chiar starea de spirit a pacientului.

1. Acneea

este o problemă dermatologică care afectează 80% dintre adolescenți, dar este și o problemă pentru 20% dintre femei între 20 și 50 de ani. Și, creșterea producției de sebum stimulată de hormoni promovează inflamația glandei sebacee.

2. Psoriazis

Această patologie afectează 2,3% din populație. Este o boală inflamatorie autoimună și cronică a pielii care poate declanșa alte probleme de sănătate, cum ar fi tulburări psihologice, obezitate, diabet, hipertensiune arterială și boala Crohn. În plus, colorația și descuamarea dermului pot provoca, de asemenea, probleme estetice și complexe care afectează calitatea vieții.

3. Dermatită

Printre această boală regăsim o tipologie variată. Cu toate acestea, majoritatea cazurilor corespund unei dermatite atopice, provoacă inflamația pielii care provoacă mâncărime și promovează apariția astmului și alergiilor. Dermatita seboreică are simptome similare, dar apare în cele mai uleioase zone ale pielii, cu un aspect mai gălbui. Alte tipuri corespund reacțiilor la anumite substanțe sau datorită circulației sanguine deficitare, printre alți factori.

4. Alopecia sezonieră

58% din populație prezintă această afecțiune, iar 21,3% dintre ei suferă de căderea excesivă a părului. O dată cu anotimpul toamnei, părul își pierde vitalitatea, iar foliculii de păr suferă leziuni accelerând căderea lui.

5. Melanom

Este una dintre cele mai mortale boli ale pielii. Acest tip de cancer apare atunci când celulele epidermei devin maligne. Deși populația este tot mai conștientă, este una dintre cele mai grave și frecvente boli dermatologice din rândul populației. Pentru a o evita, pielea trebuie protejată de razele UVA și UVB pe tot parcursul anului.

6. Arsuri solare

Prea mult soare pe piele sau o expunere fără protecție adecvată poate provoca arsuri la nivelul corpului nostru care, pe lângă faptul că provoacă arsuri pielii, ar putea duce în cele din urmă la melanom.

7. Eczema

 Este o manifestare alergică cronică caracterizată prin mâncărime și inflamație a pielii. Zona afectată este de obicei uscată și decolorată.

8. Negii

Sunt produși de un virus și sunt prezentați ca o bucată de piele tare gofrată și o culoare mai închisă decât restul zonei în care are loc. Este format dintr-una dintre problemele dermatologice care afectează cel mai mult populația. Uneori se folosește intervenția chirurgicală, deși de cele mai multe ori arde.

9. Urticarie

Este cauzată, în primul rând, de alergii alimentare, care determină apariția de iritați roșii pe orice parte a corpului din cauza aportului lor. Este mai frecvent în perioada copilăriei.

10. Piciorul sportivului

 Este cea mai frecventă infecție fungică. Apare atunci când ciuperca proliferează pe pielea picioarelor. Simptomele corespund arderii, vezicii și înroșirea tălpii piciorului. Purtarea unui pantof închis pentru o lungă perioadă de timp favorizează aspectul său.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate