Eczema

Simptome și cauze ale eczemelor

    
Termenul de eczemă sau eczeme este denumirea generică a oricărei inflamații a pielii, care este cunoscută sub denumirea de dermatită și care definește un set de boli ale pielii care au cauze diferite, deși eczema poate fi uneori un simptom al unele boli sistemice, cum ar fi eczema gravitațională, care apare de obicei la nivelul picioarelor ca urmare a unor probleme în circulația de întoarcere.

Acest tip de afecțiune a pielii este mai frecventă la bebeluși, cu o incidență mai mare la fete decât la băieți și de obicei se remit după 3 ani. Deși poate fi pornit la orice vârstă, adevărul este că în 85% din cazuri primul episod de eczemă a fost înainte de cinci ani și se estimează că până la 20% dintre copii și între 1% și 2% dintre adulți au fost afectați de această problemă la un moment dat în viața lor. De asemenea, este important să luăm în considerare faptul că, în unele cazuri, este o tulburare cronică care se manifestă de-a lungul vieții.

Cauzele unei eczeme


Cauzele care induc apariția eczemei ​​nu sunt cunoscute cu exactitate, deși se consideră că există un factor genetic important, legat de o modificare a sistemului imunitar care compromite funcția de barieră protectoare a organismului care exercită pielea. Unul dintre cei mai frecventi declanșatori sunt reacțiile alergice, fie prin inhalare, ingestie sau contact direct cu pielea cu alergenii. Cu toate acestea, modificările de umiditate și temperatură sau de stres pot induce și aspectul acesteia.

eczemă

Tipurile de eczeme

Deși există multe tipuri de dermatite, de obicei sunt evidențiate diferite tipuri:
    

  • Atopic:  este cea mai frecventă formă și are de obicei alergie prin inhalare sau ingestie de alergeni. Poate fi adesea cronicizat și de lungă durată.
  • Contact:  produs atunci când pielea intră în contact direct cu anumite materiale sau substanțe (metale, seva plantelor, latexul etc.).
  • Seboreic:  este de obicei localizat la nivelul scalpului și feței și apare de obicei la persoane cu antecedente familiale, piele grasă, obeză etc.
  • De scutec:  este frecvent la bebelușii pentru care scutecul nu este schimbat frecvent, deoarece o situație de umiditate și căldură este menținută mult timp.
  • Neurodermatita:  începe cu o mâncărime a pielii care induce nevoia de a se zgâria și este această acțiune care sfârșește generand eczeme. În acest caz, stresul este unul dintre cei mai notabili factori de risc.
       

Simptomele unei eczeme

În general, eczema se caracterizează prin înroșirea și inflamația pielii, pruritul și uneori apariția veziculelor și exudarea acestora. Zgârierea duce la formarea crustelor și există, de asemenea, o piele uscată și peeling în consecință. Simptomele variază de la o persoană la alta și, de asemenea, în funcție de cauză, însă mâncărimea este de obicei prima care apare în majoritatea cazurilor. Apoi, zgârierea întărește în mod repetat și intens pielea și inflamația acesteia, formând o placă vizibilă în care se formează cruste prin acțiunea de a se zgâria. De asemenea, puteți forma mici vezicule sau vezicule care se rup și emană.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate