Observând o durere sau senzație de apăsare în piept, mai ales dacă radiază în alte zone, cum ar fi partea dreaptă, spatele etc., ne alarmează, cu toate acestea, nu este întotdeauna un semn de atac de cord. Vă spunem toate cauzele care pot cauza acest lucru.

Durerea în piept și oboseala?

Oboseala poate avea multe cauze. Adesea înseamnă doar că ai nevoie de mai mult odihnă. Dar a te simți epuizat și cu dureri în piept poate fi un semn al unei probleme mai grave. Oboseala poate fi un semn al problemelor cardiace atunci când:

 • Te simți mai obosit decât normal. Este frecvent ca femeile să se simtă foarte obosite înainte sau în timpul unui atac de cord.
 • Te simți atât de obosit încât nu îți poți face activitățile normale zilnice.
 • Ai o slăbiciune bruscă și intensă.

Durerea în piept cauze

 • Durere în partea stângă. Dacă dintr -o dată apare ca o senzație de apăsare în piept și poate radia la maxilarului și între omoplați din spate poate fi o angină pectorală sau un atac de cord .
 • Durere în partea dreaptă. În cazul în care doare centrul pieptului pe partea dreaptă și disconfortul apare după ce a mâncat, se poate datora unui ulcer.
 • Durere în partea centrală a toracelui. Dacă este o durere constantă și intensă, se poate datora pericarditei. Dacă este însoțită de arsură, se datorează refluxului gastroesofagian.
 • Durere atunci când tuse sau respira profund. Aceasta se datorează, de obicei, unor probleme pulmonare grave, cum ar fi pneumonia sau pleurezia.

Dar , după cum cauzele dureri în piept pot fi foarte variate și au medii foarte diferite , cum ar fi inima, plămânii, sistemul digestiv, musculo – scheletice și alte mai puțin frecvente ca anxietatea sau herpes zoster, Noi mergem peste tot Cauze posibile ale durerii toracice .

DURERI TORACICE DATORATE PROBLEMELOR MUSCULOSCHELETALE

Deși întotdeauna ne gândim la atac de cord, în realitate, cea mai frecventă durere toracică are o cauză musculară . Acest lucru poate fi cauzat de un exercițiu prost făcut, o poziție proastă sau o boală cronică, cum ar fi fibromialgia . O puteți recunoaște pentru că este o durere care se înrăutățește atunci când vă schimbați postura sau când respirați adânc. Aceasta se poate datora, de asemenea, unei leziuni la nivelul nervurilor.

Costocondrită. Costochondrita apare atunci cand cartilajul care tine coaste si sternul impreuna este umflat. Această inflamație este responsabilă de durere. Durerea este de obicei acută, este localizată pe partea stângă și este agravată prin tuse sau respirație profundă. Nu este o afecțiune gravă și se vindecă după câteva zile sau săptămâni, deși medicul poate recomanda analgezice pentru a face față durerii. Este mai frecventă la femei și are legătură mai ales cu o supraexpunere a mușchilor.

DURERI TORACICE DIN CAUZA PROBLEMELOR CARDIACE

 • Infarct.  Simțim, de obicei, o apăsare în piept, care doare și a cărei durere se poate răspândi în spate, în maxilar și în brațe (dreapta sau stânga, în funcție de partea afectată a inimii). Dar țineți cont de faptul că simptomele atacului de cord la femei sunt diferite de cele ale bărbaților și că, infarctul poate începe cu o durere abdominală care seamănă cu arsuri la stomac. În plus, este posibil să observați și oboseala bruscă, senzația de sufocare sau transpirații reci (nu bufeuri).
 • Angina de piept Este , de asemenea , o durere în centrul pieptului, dar în acest caz, este mai mult ca atunci când începe să mănânce și alimentele pe care le – au lăsat ca blocat în stomac. Acesta poate fi uneori dificil să se facă distincția angină, dar în cazul unui atac de cord, durerea este mult mai intensă. În plus, în cazul anginei, acesta poate răni numai piept sau gât și , de asemenea , brațul stâng. Aceste simptome nu durează de obicei mai mult de 10 minute.
 • Alte probleme cardiace Pericardita este inflamatia membranei din jurul inimii și de multe ori provoacă durere în centrul pieptului , care poate fi , de asemenea simtit pe partea stângă și de respirație mai evidente sau pot provoca și întinde de slăbiciune, tuse, febră ușoară , etc. De asemenea , disecție de aortă, adică ruperea aortei care pot provoca sângerări , care poate fi fatală, poate duce la o durere bruscă, în centrul pieptului însoțită de afectarea mobilității, viziune, vorbire, etc, ele pot duce la pierderea cunoștințelor.

DURERI TORACICE DATORATE PROBLEMELOR PULMONARE

 • Embolism pulmonar. Apare atunci când un cheag se înfundă într-o arteră pulmonară, provocând durere în piept, în plus față de un sentiment de dificultăți de respirație.
 • Pleurezia. Este inflamația membranei care acoperă plămânii. Această inflamație are ca rezultat durerea în piept, accentuată de tuse sau respirație profundă.
 • Alte probleme pulmonare De asemenea, colapsul sau hipertensiunea pulmonară pot provoca dureri în piept.

DURERI TORACICE DATORATE PROBLEMELOR DIGESTIVE

 • Reflux gastroesofagian. Arderea în gură a stomacului pe care o observați atunci când aveți reflux vă face să simțiți durere la nivelul sternului. Dacă stomacul tău arde, iată cum să-l calmezi.
 • Alte probleme digestive. Există probleme care au originea în pancreas sau vezica biliară care provoacă dureri abdominale care pot ajunge la piept.

Ce pot face pentru disconfortul digestiv?

DURERI TORACICE DATORATE PROBLEMELOR DE ANXIETATE

Stresul sau anxietatea pot fi responsabile de durerea toracică care provoacă un atac de panică. În plus față de durere, apar și alte simptome. Mai intai observati un tremurat de maini care se agraveaza cu tahicardie, respiratie accelerata, ameteli si ganduri negative si foarte stresante. Dacă ați suferit un atac de anxietate, aceeași teamă de suferință din nou vă poate provoca în cele din urmă.

DURERI TORACICE DIN ZONA ZOSTERULUI

Este o cauză mai puțin frecventă. Herpesul zoster este o erupție cutanată provocată de virusul varicelei. Simptomele sunt, de obicei, o durere pulsantă pe o parte a pieptului, pe față sau pe sabie; și un fel de furnicături, mâncărime și apoi apare o erupție cutanată. În funcție de locul în care apare sau unde se extinde, poate provoca dureri în piept.

CÂND TREBUIE SĂ MERGI LA URGENȚĂ?

Mergeți rapid într-un centru de spital dacă observați oricare dintre aceste șapte simptome :

 1. Durere dureroasă în piept și braț care durează câteva minute sau vine și se duce
 2. Durere acută la nivelul gâtului, spatelui și maxilarului
 3. Lipsa puternică de aer
 4. Transpirații reci care nu se referă la bufeurile tipice ale manoperei
 5. O oboseală neobișnuită
 6. O asomare care nu este justificată
 7. Tulburări ale stomacului, greață sau vărsături