dureri piept efort

Durerea toracică în timpul exercițiilor fizice

De ce mă doare în piept atunci când fac exerciții fizice?

De ce pielea mă doare atunci când fac exerciții fizice

Durerea toracică în timpul exercițiilor fizice este foarte comună la orice vârstă. În mod normal, acest lucru se datorează faptului că ne-am exercitat mai mult decât ar trebui corpul, și este de obicei o durere musculo-scheletică, cel puțin în cele mai multe cazuri. Cu toate acestea, dacă durerea este mai intensă sau este însoțită de alte simptome, cum ar fi palpitațiile și, în caz câ, durează mai mult de 72 de ore, este recomandabil să mergeți la medic deoarece ar putea fi o altă problemă mai gravă. Trebuie să știți cum să diferențiați durerea cauzată de activitatea fizică care apare atunci când există o problemă cardiacă. În acest articol de dureride.com vă arătăm tipurile de durere pe care le puteți simți în timpul exercițiilor fizice, și puteți răspunde la întrebarea ” De ce mă doare pieptul când fac exerciții? „.

index
  1. Cauzele durerii toracice în timpul exercițiilor
  2. Dureri toracice idiopatice
  3. Preveniți durerea toracică în timpul exercițiilor fizice
  4. Dureri musculare cu debut întârziat (DOMS) sau șorțuri
  5. Simptomele unui atac de cord
  6. Leziuni și dureri în piept
  7. Tulburări de astm sau pulmonar
  8. Angina de piept
  9. Dureri musculo-scheletice

Cauzele durerii toracice în timpul exercițiilor

Atunci când o persoană face exerciții fizice sau activități de intensitate ridicată pentru o perioadă de timp, în corpul nostru este generat un proces de creare al energiei, numit sistemul de acid lactic.

Acidul lactic este energia produsă care apare ca un rezultat al procesării de glicogen . Când efectuați activitate, acidul lactic se acumulează în mușchii care devin acidi și, atunci când nu poate rezista la nivelul acidității, trece în sângele care îl transportă în ficat pentru a fi procesat și depozitat pentru a crea energie. Această energie este necesară pentru contracția musculară.

Se credea anterior că acidul lactic a fost ceea ce a creat durerea, cu toate acestea nu este așa, deoarece, după cum vedem, se acumulează în ficat și nu în mușchi. Cu toate acestea, acidul lactic crește capacitatea de a simți durerea în mușchi și o persoană care face exerciții puțin va tolera câteva niveluri de acid lactic și poate simți mai multă durere.

În cazul durerii toracice , mușchii din zonă au lacrimi mici atunci când corpul este exercitat și de aceea poate face rău. Poate fi cauzată de spasme musculare. Durerea va dispărea atunci când țesuturile se vor recupera.

Rețineți că o durere în piept nu înseamnă întotdeauna leziuni ale inimii. Există multe organe și țesuturi atașate zonei care ar putea provoca dureri în piept, cum ar fi plămânii, esofagul, tendoanele, mușchii și nervii din zonă sau coaste.

În continuare, în secțiunile următoare, detaliem care sunt diferitele tipuri de dureri toracice în timpul exercițiilor fizice .

De ce pielea mă doare când fac exerciții - Cauze de durere în piept când fac exerciții

Dureri toracice idiopatice

În multe situații, nu numai atunci când se exercită, apar dureri idiopatice, adică fără o cauză stabilită . Această durere este, de obicei, acută, dar de scurtă durată și fără alte simptome. Deși nu s-a stabilit nici o cauză, alte condiții ar trebui eliminate. Cu toate acestea, în timpul exercițiului, această durere este mai dificilă, deoarece va fi, de obicei, asociată cu dureri musculare.

Dureri musculo-scheletice

Dureri musculo – scheletice este cel mai frecvent în timpul exercițiului. Poate apărea din cauza unui prejudiciu în piept sau pentru că faceți ceva greșit și există o vătămare nefavorabilă. Când exercităm la început, este foarte probabil să facem niște exerciții proaste și acest lucru poate provoca daune structurilor scheletice ale corpului și poate provoca dureri.

Este frecvent să apară în timpul exercițiilor fizice sau de mers pe jos în timp ce alergați. Credeți sau nu, adidații buni sau schimbarea terenului ar putea să vă aducă o mulțime de dureri în timpul exercițiilor fizice. Sau, de exemplu, ridicarea greutăților mai mici, sau a merge la un antrenor pentru a vă ajuta să faceți exercițiile corect.

De ce pielea mă doare când fac exerciții - Dureri musculo-scheletice

Dureri musculare cu debut întârziat (DOMS) sau șorțuri

În mod obișnuit, durerea apare de obicei în timpul exercițiilor și dispare atunci când ați terminat-o. Cu toate acestea, există un tip de durere care apare mai târziu, poate apărea până la 24 sau 48 de ore mai târziu , deși va dispărea după 72 de ore. Dacă nu, este convenabil să mergeți la medic. Este ceea ce știm în mod obișnuit ca șireturi . Simptomele sunt durerea musculară și sensibilitatea, pierderea rezistenței și chiar rigiditatea. Unii oameni raportează crampe în zonă.

Rigiditatea este foarte frecventă după exerciții și poate apărea și în zona toracică. Nu este clar ce cauzează DOMS, dar sa stabilit că ar putea fi exercițiul excentric.

Simptomele unui atac de cord

Să nu fiți alarmați și să știți dacă este un atac de cord sau nu ar trebui să știm ce se întâmplă când apare. În acest caz, durerea trebuie să fie însoțită de alte simptome. Cu toate acestea, nu este foarte frecvent ca oamenii să-și exercite, deoarece de obicei apar în timpul perioadelor de odihnă.

În timpul unui atac de cord este normal să simțiți dificultăți de respirație sau chiar greață sau vărsături. Dureri în piept , de obicei , ca un sentiment de presiune în ea și , în multe cazuri , poate afecta , de asemenea , brațul stâng. Cu toate acestea, un atac de cord poate apărea, de asemenea, fără durere în piept.

Leziuni și dureri în piept

După cum am văzut mai devreme, există mai multe organe și țesuturi în zona pieptului decât inima. Deci, durerea în timpul sau după exercițiu poate fi cauzată de o leziune toracică , de exemplu în unele mușchi sau tendoane între coaste sau o inflamație în zona sternului și a coastelor.

În orice caz, dacă durerea nu se oprește odihnă sau dacă de fiecare dată când facem efort fizic, apare disconfortul, trebuie să mergem la doctor cât mai curând posibil.

Tulburări de astm sau pulmonar

Astmul sau o problemă pulmonară pot provoca dureri în piept. De fapt, este foarte frecvent ca persoanele cu astm bronșic să sufere de aceste afecțiuni atunci când fac sport. În plus față de durere, alte simptome precum tusea, respirația șuierătoare, respirația dificilă și presiunea pieptului vor apărea cu asm .

Astfel, exercițiul ar putea înrăutăți această condiție dacă nu ne pregătim bine în prealabil. În cazul astmului, este recomandabil să folosiți un anumit tip de bronhodilatator pentru un timp înainte de a vă exercita sau un sport, ceea ce va îmbunătăți capacitatea pulmonară și va preveni atacurile de astm.

De ce pielea mă doare când fac exerciții - Probleme de astm sau de plămâni

Angina de piept

angina apare atunci cand inima nu ajunge suficient sânge și este adesea comună după ce a făcut mai mult activitatea normală sau exercițiu , deoarece inima trebuie sa lucreze mai greu. Dacă durerea toracică este foarte intensă și durează în timp , du – te imediat la medic pentru a diagnostica și puteți începe tratamentul necesar , cât mai curând posibil.

Preveniți durerea toracică în timpul exercițiilor fizice

Este foarte important să întindeți mușchii pieptului înainte de a face orice exercițiu, chiar dacă acesta este doar în desfășurare. De asemenea, este necesar să se întindă după ce a făcut orice tip de exercițiu pentru a evita lacerațiile și posibilele leziuni.

Dacă sunteți o persoană sedentară, cel mai bine este să începeți cu exerciții moi și nu obosiți sau apăsați prea mult, deoarece nu numai că nu veți obține rezultate într-o zi, dar, după cum vedeți, puteți provoca un vătămare gravă în zona pieptului.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate