tuse

Dureri de piept tipice

DURERI TORACICE CARE NU AU NIMIC DE-A FACE CU UN ATAC DE CORD

Având dureri în piept vă pot speria, dar nu înseamnă că aveți probleme cardiace legate de un atac de cord. Există multe alte motive.

Durerea toracică este un disconfort sau durere care se simte la un moment dat de-a lungul frontului corpului între gât și abdomenul superior.

durere torachica in

Mulți oameni care suferă de dureri în piept se tem de un atac de cord . Cu toate acestea, există multe cauze posibile ale durerii toracice. Unele cauze nu sunt periculoase pentru sănătate, în timp ce altele sunt grave și, în unele cazuri, pune viața în pericol.

Orice organ sau țesut în piept poate fi sursa de durere, inclusiv inima, plămânii, esofag, mușchi, tendoane, coaste sau de nervi. Durerea se poate răspândi și în piept de la gât, abdomen și spate.

 

ALTE PROBLEME CARDIACE, CUM AR FI ANGINĂ

Angina sau angină pectorală este o senzație temporară de durere sau presiune care apare atunci când inima nu primește suficient sânge bogat în oxigen. Această cerere de oxigen este provocată în situații care implică un efort(exerciții fizice, la temperaturi extreme, după mese grele sau emoții).

Durerea apare în centrul pieptului și adesea se transmite la gât și la brațul stâng. De obicei, durează câteva minute, iar inima nu suferă daune permanente, ca în cazul unui atac de cord.

ATACURILE DE PANICĂ

Nivelurile ridicate de stres, anxietate sau depresie produc durere constantă în zona din apropierea inimii.

Acestea sunt de obicei mai ușor de identificat decât în ​​alte cazuri, deși uneori sunt atât de puternice încât pot fi confundate cu o patologie mai gravă.

Acestea tind să apară brusc și pot fi însoțite de un sentiment de presiune și de vibrații.

În acest caz, ele se află în centrul toracelui, deoarece în această zonă și în gura stomacului  se formează nodurile legate de emoții.

PROBLEME DIGESTIVE, CUM AR FI ARSURI LA STOMAC SAU BOLI ALE ESOFAGULUI

Acid reflux este o condiție foarte frecventă în populație, deoarece aproximativ 10% o suferă de câteva ori pe săptămână. Se produce atunci când există un dezechilibru între agresorii și factorii defensivi ai mucoasei esofagiene, care îi permit să crească aciditatea.

Se compune dintr-o senzație de arsură sau durere la înălțimea sternului, care crește după ce am mâncat prea multe mese bogate sau abundente. De asemenea, poate prezenta un gust acru în gură, dificultăți la înghițire și durere toracică puternică.

De fapt, este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii toracice non-cardiace și este adesea confundată cu ceea ce apare cu un infarct miocardic acut.

Boli ale plămânilor, cum ar fi pneumonia, pleurezia sau embolismul pulmonar

Probleme pulmonare care pot provoca dureri în piept:

 • Un cheag de sânge în plămâni (embolie pulmonară).
  Este o obstrucție a unei artere în plămâni, fie prin grăsime, aer, cheag de sânge sau celule tumorale.
 • Colapsul plămânilor (pneumotorax).
  Colapsul pulmonar apare când aerul evacuează din plămân. Apa apoi umple spațiul din afara plămânului, între el și peretele toracic. Această acumulare de aer pune presiune asupra plămânilor, astfel încât acest lucru nu se poate extinde la fel de mult ca de obicei , atunci când inspiră.
 • Pneumonie.
  Cauza durere toracică acută care se agraveaza de multe ori , atunci când tuse sau de a lua o respirație profunda.La inflamație a mucoasei în jurul plămânilor (pleurezia) poate provoca dureri în piept , care de obicei se simte ascutit si de multe ori se agravează atunci când tuse sau de a lua o respirație profundă.

COSTOCHONDRITĂ: O INFLAMAȚIE A ARTICULAȚIILOR TORACELUI

Toate coastele, cu excepția ultimelor 2, sunt legate de stern de către un cartilaj. Acest cartilaj poate deveni inflamat și poate cauza durere. Această afecțiune se numește costochondrită. Aceasta este o cauză comună a durerii toracice .

Adesea nu există o cauză cunoscută pentru costochondrită. Dar poate fi cauzată de:

 • Un prejudiciu toracic
 • Exerciții exigente și ridicarea obiectelor grele
 • Infecții virale, cum sunt infecțiile respiratorii
 • Tuse efort
 • Infecții după intervenții chirurgicale sau datorită utilizării de medicamente intravenoase
 • Unele tipuri de artrită

Cel mai frecvent simptom al costochondritei este durerea și sensibilitatea în torace. Puteți simți:

 • Durere ascuțită în partea din față a peretelui toracic, care poate călători în spate sau în stomac
 • Creșterea durerii când respirați adânc sau când tuseți
 • Sensibilitate atunci când apăsați zona în care nervura se alătură sternului
 • Mai puțină durere atunci când vă opriți sau când respirați repede

Dacă aveți durere în piept, consultați întotdeauna

Sunați urgențe medicale  în cazul în care brusc vă simțiți durere opresivă , care vă comprimă strâns în piept. Dacă această durere se răspândește pe maxilar, pe brațul stâng sau între lamele umărului. Dacă apar greață, amețeli, transpirații reci, dificultăți de respirație accelerată de inima.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate