dureride.com

Síntome de gstrita

Gaze si aciditate in timpul sarcini

Balonarea cauzate de gaze în timpul sarcinii este un simptom frecvent al femeilor gravide și aspectul lor este legată, ca și alte tulburări intestinale , cum ar fi greață, constipație, diaree sau arsuri la stomac, hormonul de sarcina secrețiilor singure. Deși gazele în timpul sarcinii nu sunt periculoase, ele pot provoca dureri abdominale și umflături și să fie foarte enervant, de aceea este important să prevină apariția acesteia.

 

De ce cresc gazele în timpul sarcinii?

Creșterea gazelor în timpul sarcinii este legată de modificările hormonale din corpul femeii. Creșterea progesteronului determină multe țesuturi în organism, inclusiv în tractul gastro-intestinal, să se relaxeze. Acest lucru încetinește digestia astfel încât substanțele nutritive din alimente să fie mai lungi în organism și să ajungă în fluxul sanguin al mamei și, prin urmare, al copilului.

Cu toate acestea, digestie mai lentă , de asemenea , determină creșterea producției de gaze care se acumulează în intestin și de a crea balonare, eructații și flatulență, cât și un sentiment constant de greutate , care poate declanșa chiar și pe dureri de intensitate diferite.

Mai mult decât atât, în ultimul trimestru de sarcină , datorită creșterea dimensiunii uterului și acțiunea estrogenului, presiunea din intestin este mai mare, digestii au fost chiar mai lent (până la 30%) și aspectul și retenție de gaze se înrăutățește.

Este normal să ai gaz în timpul sarcinii? Cum pot evita apariția lui?

De gaze în timpul sarcinii sunt că , deși problema frecvente și regulate, ar trebui să fie tratate cu atenție atunci când acestaprovoacă disconfort la mama . Sfatul generală este să se consulte cu medicul ginecolog cu privire la această problemă și, dacă vă observați că de retenție a gazului este însoțită de durere severă, crampe, diaree, greață sau vărsături, mergeți la medicul dumneavoastră pentru a verifica dacă există o boala mai grava.

Cea mai eficientă modalitate de a controla tulburările intestinale

în timpul sarcinii este să mâncați o dietă echilibrată și să urmați aceste sfaturi practice:

  • Încercați să nu mâncați alimente care provoacă flatulență, cum ar fi broccoli, unele tipuri de legume și băuturi răcoritoare. Identificați cele care sunt cele mai dăunătoare pentru dvs. și încercați să le evitați sau să nu le consumați excesiv.
  • Aveți grijă de tranzitul intestinal . Gazele în timpul sarcinii sunt adesea legate de constipație. Alimentele astringente, cum ar fi orezul, banana sau morcovul, favorizează constipația și, prin urmare, apariția gazelor.

Deoarece laxativele sunt interzise în timpul sarcinii și deși medicul poate prescrie supozitoare de glicerină sau ulei de parafină pentru a vă reglementa tranzitul intestinal, evitarea constipației implică modificări în dieta dumneavoastră și obiceiurile zilnice. Se recomandă să beți suficientă apă , să creșteți consumul de alimente bogate în fibre și să mergeți cel puțin o jumătate de oră pe zi.

Ce trebue sa evitam

  • Evitați mesele bogate . Digesțiile complicate sunt mai lente și apariția gazului în timpul sarcinii după ele este mai frecventă. În acest sens, este recomandabil să faceți alimente mai ușoare, dar mai frecvent. În mod ideal, mâncați de cinci ori pe zi.
  • Încercați să mâncați încet , ședinți și mestecați bine. În acest fel, veți reduce cantitatea de aer pe care o înghițiți și, cu ea, aspectul gazelor. În special în timpul meselor, nu beți băuturi răcoritoare sau băuturi răcoritoare sau carbohidrați.
  • Nu mint în pat sau pe canapea chiar după ce mâncați . O opțiune bună este să luați o perfuzie de mușețel, tei sau fenicul după ce mâncați pentru a vă odihni alimentele și pentru a facilita digestia.
  • Exercițiu moderat pentru a stimula sistemul digestiv . Mersul pe jos pentru o jumătate de oră pe zi este o soluție bună pentru a evita alterările intestinale și gazul în timpul sarcinii.
  • Dacă vă simțiți neplăcut sau umflat, mai ales la sfârșitul zilei , încercați să schimbați pozițiile și să faceți plimbări micipentru a facilita expulzarea gazelor.

Nu folosiți paie de băut, reduce consumul de guma de mestecat și pentru a evita alimentele prăjite și îmbrăcăminte strâns în jurul taliei și zona abdominală, de asemenea, va ajuta la controlul gazelor în timpul sarcinii.

 

Ce se întâmplă dacă durerea este foarte intensă? Când trebuie să-l văd pe doctor?

Gaze în timpul sarcinii sunt ușor de identificat , deoarece sentimentul este ca disconfort pentru același motiv pentru care ai putea avea inainte de sarcina. Cu toate acestea, dacă observați:. Că durerile sunt mai intense decât de obicei și burta devine foarte grea sau în cazul în care durerea este însoțită de vărsături sau diaree. Atunci este recomandabil să se consulte un medic specialist . Uneori, dureri abdominale severe în gravidă poate fi sinonim cu complicații mai grave , cum ar fi ocluzia intestinala si inflamatia si chiar pneumonie, care trebuie tratate să nu dăuneze mamei sau a copilului.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate

Adaugă anunț pe Omieanunțuri.com
Tratamente naturiste

Stres