sarcina si dureri

Durere in piept la gravide

Dureri toracice în timpul sarcinii?

 

Știați că?: Hormonii produși în timpul sarcinii, în principal estrogen și progesteron, cresc fluxul de sânge și provoacă modificări ale țesuturilor mamare. Aceasta din urma vă poate face să vă simțiți umflată, cu dureri, furnicătură și mai sensibilă la atingere.

durere toracică în timpul sarcinii

Sensibilitatea la sâni și sfârcuri este unul din primele simptome ale sarcinii. De obicei începe între 4 și 6 săptămâni de sarcină și persistă în timpul primului trimestru de sarcină.

În jurul primelor 9 săptămâni de sarcină, sânii încep să crească și este normal să se simtă mâncărime sau furnicături. Prin urmare pielea se întinde la nivelul sânilor pe măsură ce sarcina evoluează. Este important să ne hidratăm bine pentru a evita vergeturile.

Veți începe, de asemenea, să vedeți vene albastre prin pielea sânilor. Sfârcurile și areolele se măresc și se întunecă. De asemenea, apar în areole, mici umflături numite glande Montgomery responsabile pentru producerea unei substanțe lubrifiante care hidratează sfârcurile și areolele. Sânii se pregătesc să hrănească bebelușul când se va naște!

Ce pot face pentru a ameliora durerea toracică?

Pentru a ameliora durerea toracică, este convenabil purtarea unui sutien special pentru femeile însărcinate. Acest sutien are un suport bun, curele largi astfel încât să nu rămână în umerii și, de preferință, fără? De asemenea, nu trebuie sa conțină cusături aproape de mamelon, indiferent dacă sunt bumbac sau fără dantelă,  vor fi mai confortabile și mai absorbante decât sinteticele.

 

În timpul nopții, poate fi mai confortabil să dormi cu un sutien, Și este important să fie făcut dintr-o țesătură moale și  cumpărat în magazine de specialitate.

Puteți alege unul puțin mai mare, astfel încât sânii să aibă spațiu să crească, deoarece este posibil să creșteți o mărime sau două, pe măsură ce sarcina progresează. Asigurați-vă că îl puteți fixa în poziția cea mai adaptată, pentru a putea utiliza celelalte închizătoare pe măsură ce vă cresc sânii. Acest lucru se va întâmpla fără dureri, mai ales dacă cumpărați un sutien corespunzător, înainte de nașterea bebelușului.

Fiți răbdători, durerea și disconfortul ar trebui să scadă în următoarele săptămâni!

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate