natalya-zaritskaya-144626.jpg

Durere de articulati la insarcinate

Durerea articulară în timpul sarcinii

Ca urmare a stresului fizic crescut, femeile gravide suferă adesea de dureri articulare în timpul sarcinii. Cauzele acestui disconfort se datorează mai multor factori: Întrucât, sarcina progresează, iar greutatea copilului devine din ce în ce mai vizibilă.

Durerea articulară în timpul sarcinii: consecința efortului fizic mai mare

Durerea articulară în timpul sarcinii se datorează în principal sarcinii fizice sporite. Creșterea medie în greutate în timpul sarcinii variază de la 10 la 15 kilograme, iar în cazuri individuale poate fi semnificativ mai mare.

Îmbinările, mușchii și ligamentele trebuie să facă față acestei sarcini suplimentare, care pot provoca dureri datorate creșterii continue. Aproape 50% din toate femeile însărcinate suferă de dureri de spate mai mult sau mai puțin pronunțate; la multe femei, de asemenea sunt afectate si alte articulații pe măsură ce sarcina progresează.

Simptomele pot fi, deosebit de grave dacă coloana vertebrală și articulațiile sunt deja stresate, datorită excesului de greutate a posturii necorespunzătoare sau a bolilor anterioare. De asemenea severitatea durerii articulare în timpul sarcinii, depinde, de predispozițiile genetice.

¿ Hormonii de sarcină slăbesc țesuturile?

Din primul moment al sarcinii, organismul este pregătit să creeze cele mai bune condiții posibile, pentru dezvoltarea copilului: hormonii joacă un rol esențial.

In timpul ciclului menstrual, relaxin preparat de țesut endometrial în interacțiunea cu alți hormoni pentru a adăposti ovulul fertilizat, în timp ce în nivelul relaxin nongestational de stat scade semnificativ în a doua jumătate a ciclului.

Cu toate acestea, în cazul în care survine sarcina, concentrația relaxinei crește continuu, ajungând la cel mai înalt nivel din primul trimestru de sarcină. Hormonul distruge țesuturile colului uterin și a podelei pelvine, dar și ligamentele articulațiilor.

Prin dilatarea vaselor de sânge, adaptează de asemenea circulația sanguină a mamei la sarcină. Imediat înainte de naștere, relaxarea împreună cu alți hormoni declanșează ruperea sacului amniotic și participă la deschiderea colului uterin.

Durerea articulară în timpul sarcinii este, prin urmare, un rezultat indirect al efectelor relaxinei și ale altor hormoni. Eliberarea țesuturilor corporale reduce capacitatea de încărcare a articulațiilor, într-o perioadă în care corpul este supus unui efort deosebit și trebuie să asigure performanța maximă timp de zece luni.

Durerea articulațiilor datorată schimbărilor statice

De asemenea modificările statice în timpul sarcinii pot provoca, dureri la nivelul coloanei vertebrale, a mușchilor și articulațiilor. Creșterea uterului determină mișcarea centrului de greutate al corpului.

Pe măsură ce sarcina progresează, femeile gravide dezvoltă o lordoză puternică, iar mobilitatea articulațiilor vertebrale scade și ea. Rosturile inelului pelvin sunt slăbite nu numai de influențele hormonale, ci și de tensiunea crescândă a mușchilor abdominali și a mușchilor lungi ai spatelui.

În poziție verticală, inelul pelvin poartă sarcina părții superioare a corpului, în general sprijinită de un sistem ligament foarte tensionat. Eliberarea acestor țesuturi este importantă pentru creșterea nestingherită a copilului și trecerea lui prin canalul de naștere, dar acest lucru poate duce, de asemenea, la o creștere a durerii în partea inferioară a spatelui, a pelvisului și a înghinților.

La unele femei, simptomele sunt deja evidente într-un stadiu relativ incipient al sarcinii, în timp ce în altele, articulațiile pelvine nu cauzează probleme pentru o anumită perioadă de timp decât după naștere.

Reținerea lichidului poate provoca probleme comune

Retenția de lichide în timpul sarcinii poate fi, de asemenea, un declanșator al problemelor articulare, în special în a doua jumătate a sarcinii. Multe femei gravide suferă de amorțeală sau durere în mâini și încheieturi, mai ales noaptea. Acesta este probabil sindromul de tunel carpian, care poate apărea dacă nervii canalului carpal sunt supuși unui efort unilateral mare. Dacă canalul carpian este puternic afectat de retenția de lichide, acest lucru poate avea aceleași consecințe.

Amelioralea sindromul de tunel carpian legat de sarcină se poate rezolva cu o poziție de dormit care nu suprasolicite mâinile și încheieturile. Imobilizarea încheieturii mâinii prin dantură sau acupunctura poate, de asemenea, să ajute în aceste cazuri.

În caz de durere severă la nivelul încheieturii mâinii și a degetelor, medicul va recomanda injectarea de medicamente analgezice direct în nervii afectați. După naștere, aceste disconforturi dispare de obicei rapid.

Ce se poate face împotriva durerii articulare în timpul sarcinii?

Cele mai bune remedii pentru durerea articulară în timpul sarcinii sunt căldură, odihnă, relaxare și exerciții fizice:

  • Căldura eliberează tensiune și are un efect benefic asupra mușchilor și articulațiilor. În caz de durere permanentă sau atac de durere, o baie caldă, o sticlă cu apă fierbinte sau o pernă de oase fierbinți de cireșe pot face minuni.
  • Femeile gravide au nevoie, de asemenea, de pauze regulate pentru ameliorarea mușchilor și a articulațiilor și ar trebui să fie sigur că le integrează în viața lor de zi cu zi.
  • Pe măsură ce sarcina progresează, se interzic eforturi mari sau efort fizic greu: de exemplu, ridicarea sau transportul obiectelor grele. Medicii și moașele recomandă transportul maxim de cinci kilograme în a doua jumătate a sarcinii.
  • Stresul și grijile provoacă tensiune și pot declanșa sau agrava durerea. De aceea, relaxarea mentală este, de asemenea, deosebit de importantă în timpul sarcinii. Masajele sau anumite forme de yoga sunt potrivite ca suport eficient.
  • Mișcarea ușurează durerile de spate și articulații. Exercițiile specifice pentru întărirea spatelui, mersul nordic, ciclismul, înotul, gimnastica pe apă sau yoga sunt deosebit de potrivite pentru sportul recreativ în timpul sarcinii. Exercițiile regulate de întărire a podelei pelvine sunt, de asemenea, importante.
  • Curelele pentru burtă și brațele pot fi folosite pentru a ușura mușchii abdominali și a spatelui.
  • În timpul nopții, așezați o pernă de alăptare între picioare, situată pe partea dvs., pentru a vă elibera mușchii și ligamentele.

Homeopate remedii și acupunctura scuti durerea acută

Un tratament medicamentos pentru durerile articulare în timpul sarcinii nu este recomandat. În cazul durerii acute acute, paracetamolul poate fi administrat ocazional și numai după consultarea medicului, dar efectul său este de obicei limitat.

Remediile homeopate sunt inofensive și adesea foarte eficiente: dacă mișcarea ușurează durerea, remedii homeopate cum ar fi Rhus toxicodendron D12 sunt potrivite. În caz contrar, când mișcarea agravează durerea, Bryonia D6 poate ușura.

Multe moașe oferă, de asemenea, un tratament de acupunctură la femeile gravide pentru a diminua problemele articulare în timpul sarcinii.

CONCLUZIE
Multe femei suferă de dureri articulare în timpul sarcinii.
Cauzele sunt sarcina crescuta a greutatii copilului, efectul relaxarii tesuturilor cauzate de hormonii de sarcina si schimbarile posturale legate de sarcina.
Cele mai bune remedii pentru problemele comune sunt căldura, odihna, relaxarea, dar și exerciții regulate.
În cazurile de durere acută, remediile homeopatice sau acupunctura ușoară de

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate