dureri de cap la gravide

Varice constipatie si hemoroizi in timpul sarcinei

Varice, hemoroizi și constipație în timpul sarcinii

Constipația este frecventă în timpul sarcinii, deoarece hormonii de sarcină încetinesc ritmul în care alimentele trec prin tractul gastro-intestinal.

În timpul stadiului final al sarcinii, uterul presează intestinului gros al mamei. Ceea ce face mai dificilă eliminarea fecalelor. Constipația poate contribui la dezvoltarea hemoroizilor, deoarece prin întărirea digestiei venele rectului se pot extinde. Pe masura ce volumul sanguin al femeii gravide creste si uterul se apasa pe pelvis, venele din zona rectului cresc in marime, asemanandu-se ciorquini de struguri.

Hemoroizii sunt foarte deranjanti și, în unele cazuri, extrem de durerosi, acestia pot sângera, mai ales în timpul sau după evacuare. Prin urmare hemoroizii fac ca procesul digestiv să fie oarecum neplăcut, ceea ce poate provoca creșterea constipației.

Varicele venoase  apar, de obicei, în timpul sarcinii la picioare și zona genitală. Acestea apar atunci când sângele este stocat în venele care au crescut în dimensiune din cauza hormonilor de sarcină. De obicei dispar după sarcină.

Cum sa combatem constipația si hemoroizi

Cea mai bună metodă de combatere a constipației, a hemoroizilor și a venelor varicoase este de a le preveni cu unele schimbări în nutriție și activitate zilnică în timpul sarcinii:

 • Evitați să stați în picioare sau să stați pe perioade lungi de timp, pentru a nu crește riscul de vene varicoase sau hemoroizi.
 • Purtați haine largi, evitând piese strânse
 • Purtați șosete și ridicați picioarele atunci când stați pentru a evita vene varicoase
 • Mâncați o dietă bogată în fibre, consumând zilnic multe lichide.
 • Exercitarea regulata ajută la reglarea digestiei și prevenirea constipației.
 • Dacă aveți deja hemoroizi, consultați medicul dumneavoastră

Ce sunt vene varicoase?


Venele pulpare sau varicele perineale sunt dilatatii varicoase ale venelor superficiale de la pulpa si perineului. Acestea apar ca un rezultat al modificărilor din timpul sarcinii. Mai precis în trimestrul doi . Ele sunt observate ca protuberanțe albastră care, pe măsură ce sarcina progresează, devin congestionate și cresc în dimensiune. De obicei pot apărea numai pe vulvă și adesea pe o singură parte a pulpei, dar ocazional ele se găsesc și pe rect (hemoroizii).

Produc  disconfort?

Variozele varice Vulvar sunt adesea însoțite de disconfort, un sentiment de greutate în zona genitală, uneori mâncărime și chiar dureri. Nu se produc de regulă complicații.

¿Sunt prezentate de toate femeile însărcinate?

Nu! ele sunt foarte rare, prezintă între 4 și 7% dintre femeile însărcinate, potrivit diferitor autori consultați.

¿ Care este tratamentul varicelor vulvare?

Tratamentul cel mai recomandat în timpul sarcinii este conservator. Adica menit să amelioreze, durerea și disconfortul. Măsurile de igienă indicate în această situație sunt pentru a evita perioade prelungite de staționare, căldură și creștere în greutate excesivă.

Se recomandă miscarea moderată.Cum ar fi plimbări scurte sau înot, și intercalate în perioadele cu odihnă de zi, cu picioarele puțin înălțate sau situate pe partea sa. În unele cazuri, simptomatologia este atenuată prin aplicarea presiunii în zona vulvarului. Poate fi util să aplicați cremă de calenză în zonă. De asemenea, este posibil să se utilizeze remedii homeopate.

În alte cazuri, medicul recomandă măsuri farmacologice, cum ar fi flebotonic, din cel de-al doilea trimestru de sarcină, pentru ameliorarea simptomelor. În orice caz, permiteți-vă să fiți sfătuit de obstetrician sau de moașă.

 Sunt venele varicoase un inconvenient pentru nastere vaginala?

În cazul pacienților cu vene varicoase, nu s-au constatat studii clinice care să compare între nasterea vaginală și secțiunea cezariană. Dar, de obicei, nasterea vaginală se face fără complicații majore în majoritatea cazurilor. Dacă este posibil, episiotomia trebuie evitată : moașa sau obstetricianul vor decide întotdeauna ce este mai potrivit în fiecare caz.

Un preparat perineului, prin practicarea masajului perineal în timpul sarcinii este util pentru a reduce trauma perineu timpul de livrare (ca lacrimi spontane sau necesitatea epiziotomiei). Simptomele se îmbunătățesc sau dispar de obicei după naștere.

Și vene varicoase în picioare?

Varicele varice ale membrelor inferioare sunt o complicație mai frecventă în timpul sarcinii decât vulva: acestea apar în 30 sau 40% din sarcini, potrivit mai multor autori consultați. Din aceasta putem deduce că, deși frecvente, vene varicoase nu sunt produse prin sarcină, ci mai degrabă că acționează ca un factor de declanșare a femeilor cu predispoziție de a le prezenta.

Ce mecanisme sunt implicate în apariția varicelor în timpul sarcinii?

Deja în primul trimestru de sarcină, există o relaxare a pereților venoși. Aceste modificări sunt mediate de un hormon numit progesteron, care este responsabil pentru asigurarea implantării ovulului fertilizat în uter și evoluției acestuia.

varicoase picioare

Din al doilea trimestru a crescut fluxul venos în vena cava, o vena mare, care, în afară de a ajunge sangele care vine de la membrele inferioare, adaugă faptul că vine din uter gravidă prin are loc vene uterine Acest lucru face ca circulația revenirii la inimă să fie mai lentă.

Pe masura ce sarcina progresează și mai ales în al treilea trimestru, datorită comprimării uterine crescută a venei cave inferioare are loc, împiedicând în continuare intoarcerea sangelui la inima. Pentru toate aceste motive și în special în al treilea trimestru de sarcină, simptome de greutate și de oboseală, de multe ori adăugarea de umflături și dureri de picior mai ales la femeile care au avut deja varice inainte de sarcina sunt accentuate.

 • Există factori care predispun la vene varicoase?

Da, există o predispoziție genetică sau un factor de familie. Astfel, femeile cu antecedente de vene varicoase au o sansa de 50% mai mare de a le dezvolta. Alți factori care îi pot favoriza apariția sunt: ​​au avut mai multe sarcini (multiparitate), obezitate, locuri de muncă care necesită o stare prelungită sau expunere la surse de căldură. Dacă există vene varicoase înainte de sarcină, sarcina tinde să le agraveze.

Ce măsuri preventive și de auto-îngrijire pot folosi împotriva venei varicoase?

Ce ar trebui să evitați :

 • Permanent pentru perioade lungi de timp, de exemplu călcarea.
 • Stilul de viata sedentar, expunerea la soare si caldura locala.
 • Creșterea excesivă a greutății.
 • Purtați îmbrăcăminte strânsă pe bust, ca niște pantaloni strânși.

 

Măsuri foarte recomandate în ceea ce privește prevenirea și auto-îngrijirea:

 • Efectuați exerciții fizice moderate, cum ar fi plimbări scurte, îndoire, extensie și rotație a gleznelor sau înot.
 • Purtați pantofi confortabili cu tocurile medii, care sunt cele mai recomandate pentru a obține contracția vițelului și pentru a stimula revenirea venoasă.
 • Aplicați dușuri de apă rece alternând cu căldură.
 • Se odihnește cu picioarele ridicate de două sau trei ori pe zi pentru a facilita întoarcerea venelor.
 • A dormit pe partea laterală, în special în stânga, pentru a reduce comprimarea uterului gravidian pe vena cava.
 • Masaje ascendente de la picioare la șolduri.
 • Utilizarea ciorapilor de compresie elastică (tip chilot) este foarte eficientă în prevenire.
 • Reacțiile homeopate pot fi prescrise. Dacă există o mulțime de disconforturi, medicul poate prescrie flebotonice, dar trebuie să ne amintim că numai simptomele se îmbunătățesc, nu evoluția procesului. În mod obișnuit, venele varice se îmbunătățesc după naștere.

Varice poze tipuri

Varice de gradul I

În acest stadiu, venele vișiniu-purpurii sunt văzute în unele locuri și prin piele. Uneori pot fi în formă de stea și sunt numite vene de păianjen. În general sunt doar o problemă estetică, dar, cu în unele ocazii, pot produce senzație de greutate și oboseală la nivelul picioarelor .

Varice de gradul II

Venele devin mai vizibile și primele simptome încep să fie observate, cum ar fi:

 • Greutate și oboseală în picioare.
 • Durere.
 • Crampe
 • furnicături
 • Senzație de căldură sau mâncărime și furnicături.

Varice gradul III

Venele sunt mai dilatate și chinuitoare. Simptomele cresc progresiv și apare umflarea  , edem de decolorare pe piele.

Varice Gradul IV

Apare zone eczematoase și ulcere. Ulcerele sunt greu de tratat și se pot infectate cu ușurință.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate