dinti

Dureri de dinti in sarcina

 

Este normal să aveți dureri dentare în timpul sarcinii?

Durerea dentară la femeile gravide este complet normală , marea majoritate  femeilor au experimentat această senzație, deoarece în timpul sarcinii există o schimbare a corpului femeii și este afectată, în general, până la dinți.

Potrivit studiilor, experții au arătat că mai mult de 70% dintre femei suferă de această problemă și nu numai de sensibilitatea dinților, si că marea majoritate au probleme la nivelul gingiei ca în cazul gingivitei , o modificare care produce inflamație și sângerări în gingii .

 

Multe credințe legate de sarcină și de sănătate orală au trecut din generație în generație.

. Este adevărat că femeile gravide

piierd un dinte la fiecare sarcina?

  • Convingerea comună este că femeile pierd un dinte cu fiecare sarcină. Cu toate acestea, cu bună igienă orală și îngrijire medicală orală profesională, dinții femeilor gravide pot rămâne sănătoși.

. Este adevărat că copilul consuma calciul mamei, în timp ce se afla în uter? 

  • O alta credinta obisnuita este ca bebelusul nenascut ia calciu din dintii femeii gravide, cauzand cari. Desigur, acest lucru nu este adevărat. În timpul sarcinii, femeile pot avea un risc crescut de a dezvolta carii, deoarece mănâncă mai des pentru a preveni greața. Aparitia cariilor poate fi prevenită cu 100%. Cu toate acestea, dacă este lăsate netratate, cariile dentare pot provoca dureri dentare și pot provoca pierderea dinților.

. Femeile gravide sunt într-adevăr mai expuse riscului de a obține gingivită?

  • Când femeile sunt însărcinate, corpurile lor suferă schimbări foarte complexe. Multe femei observă că gingiile lor sunt inflamate, umflate sau au tendința de a sângera. Acestea sunt simptomele gingivitei, o infecție a țesutului gingival. Oricine poate obține gingivită. Cu toate acestea, femeile gravide au un risc mai mare de contractare a gingivitei datorită modificărilor hormonale. Dacă gingivita nu este tratată, aceasta poate duce la o boală mai grava a gingiilor care poate duce la pierderea dinților.

: Cum pot femeile gravide să prevină cavitatea și gingivita?

  • Cea mai bună cale pentru femeile gravide de a preveni cavitățile și gingivita este să-și păstreze dinții și gingiile curate. Cea mai bună modalitate de a mentine sănătoase  gingiile și dinții femeilor gravide este să le periați cu cremă de fluor sau pastă de dinți de două ori pe zi, atașați o dată pe zi și să aveți dinții curățați de un profesionist. sănătate dentară. Evitarea alimentelor bogate în zahăr ajută de asemenea.

Dacă caria este deja prezentă, singura modalitate de ao opri este printr-un tratament în cabinetul dentistului. Dacă cavitățile și gingivita sunt împiedicate sau tratate, nu există nici un motiv pentru femeile gravide să-și piardă dinții.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate