durere de piept

Picioare umflate in timpul sarcinei

Sarcina: STOP picioarelor umflate și retenția de lichide

Senzația de picioare umflate și menținerea lichide, ceva foarte comun în vremea caldă, este foarte inconfortabil și cu atât mai mult dacă sunteți însărcinată. Vă ajutăm să descoperiți cum să opriți ambele probleme circulatorii.

umflate picioarele
În cea de-a  treia lună de sarcină, este foarte probabil că simțiți că picioarele sunt pline și umflate. Este normal, se întâmplă la majoritatea femeilor și atunci când este cald intensitatea disconfortului poate crește . Una dintre cauzele care provoacă această umflare este reținerea lichidelor , dar nu este singurul motiv. Un alt motiv pentru care picioarele se umflă în timpul sarcinii este comprimarea zonei pelvine pe măsură ce fătul se dezvoltă. Presiunea uterului asupra venelor pelviene cauze de circulație nu este la fel de buna ca de obicei. Și, desigur, există și alte motive comune tuturor femeilor: lipsa de lichid, căldură, excesul de greutate, haine prea strânse și incomode sau pantofi foarte înalți.

Tratament pentru picioarele umflate?

Vor fi zile când ceea ce doriți cel mai mult este ca picioarele să fie normale și ușoare, astfel încât să vă puteți odihni cu ușurință și să vă mișcați confortabil. Puteti începe prin a evita sarea. În plus, sa facem exercitii fizice moderate va ajuta circulația sângelui. Dacă nu știți ce exerciții sa practicati în timpul sarcinii, puteți alege discipline cum ar fi  pilates sau yoga , foarte recomandat femeilor însărcinate și care, pe lângă faptul că vă ajută cu picioarele umflate, vă va face să vă simțiți mai bine.
  • Dacă sunteți acasă, faceti masaj de la picioare la coapse . Cu cremă hidratantă sau geluri reci, masați ușor, astfel încurajați circulația și îmbunătățiți elasticitatea pielii.
  • Bea apă . Cel puțin doi litri pe zi.
  • Evitați alimentele cu multă grăsime și prea sărate. Și optează pentru fructe și legume cum ar fi usturoiul, ceapa sau prazul.
  • Plimbativa zilnic timp de o jumatate de ora. Stabilește-o ca prioritate zilnica cel putin de doua ori pe zi. Dacă vă puneti picioarele în mișcare, va veti imbunatati circulatia.
  • Evitați să stați mult timp jos , sau lungita. Desigur, atunci când faceți asta, schimbați pozițiile des și utilizați picioarele.
  • Dormiți cu picioarele ridicate. O pernă vă va ajuta să vă simțiți mai confortabil.

Acționează împotriva reținerii lichidului

Retenția de lichid este comun la toate femeile gravide. Cu toate acestea, în timpul sarcinii, această problemă poate fi accentuată, deoarece volumul intestinului comprimă vasele de sânge care transporta sânge de la membrele inferioare la inimă. Acest lucru face ca lichidul să se acumuleze în țesuturi și, în plus față de senzația de picioare umflate , pot apărea vene varicoase și celulita . Pentru a evita această retenție de lichide, vă recomandăm să dormiți și să vă odihniți cu picioarele ridicate . Întindeți-vă și ridicați picioarele la înălțime de aproximativ 15 cm sau le sprijiniți de perete. Când vă odihniți, țineți această poziție în jur de 20 de minute și veți observa o îmbunătățire excelentă. Apa de băut, infuziile sau sucurile naturale vă vor ajuta să rețineți mai puțin lichide, deoarece ajută la purificarea corpului de toxine. O altă modalitate de a evita retenția de lichide este prin dușuri reci .Masajele la picioare în duș sunt minunate,  promovând circulația sângelui și reducerea umflaturi. O altă modalitate de a evita retenția fluidelor este de a dormi pe partea stângă . Când o facem pe spate, aceasta determină comprimarea venei cava și împiedică fluxul sanguin al membrelor inferioare catre inimă. În ciuda acestor sfaturi și trucuri mici pentru a vă menține mai bine în timpul sarcinii, este întotdeauna recomandabil să discutați cu medicul dumneavoastră , mai ales daca reținerea lichidelor este excesivă, aceasta poate însemna mai multe probleme  

Tratament de vene varicoase (varice)

GEL pentru picioare obosite!

Cea mai buna optiune pentru vanatai si dureri

Crema pentru varice!
Solutie imediata.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate