Dureri de spate

Descrierea generală a dureri de spate

Majoritatea persoanelor suferă de dureri de spate cel puțin o dată. Durerile de spate sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic sau își pierd locul de muncă. De aceea sunt una dintre principalele cauze ale handicapului la nivel mondial. În concluzie durerea de spate in general trebuie prevenită cu anumite masuri.

Aici veți găsi cele mai importante tipuri de dureri de spate. Pentru a afla mai multe despre acestea, trebuie doar să faceți clic pe numele sau fotografia tipului de durere .

Din fericire, puteți lua măsuri pentru prevenirea sau ameliorarea majorității episoadelor de dureri de spate. Dacă prevenirea nu reușește. Atunci tratamentul simplu la domiciliu și mecanica corporală adecvată vă vor vindeca adesea spatele în câteva săptămâni. În plus va veți menține funcțional. Chirurgia este rareori necesară pentru a trata durerile de spate

Simptome dureri de spate

Semnele și simptomele durerii de spate pot include următoarele:

 • Tulburări musculare
 • Durere întepatoare
 • Durerea care radiază spre picior
 • Durerea se agravează atunci când te flexionezi,te ridici, stai sau mergi
 • Durere care se îmbunătățește când stați jos

Când ar trebui să vizitezi un doctor?

În majoritatea cazurilor, durerea de spate se îmbunătățește treptat cu tratamentul la domiciliu și îngrijirea personală, de obicei în câteva săptămâni. Dacă durerea dvs. nu se ameliorează dupa acest timp, consultați-vă medicul.

În cazuri rare, durerile de spate pot indica o problemă medicală gravă.In concluzie acordativa atenție imediată în cazul în care durerile de spate:

 • provoacă noi probleme ale vezicii urinare sau intestinului;
 • este însoțită de febră;
 • apare după o cădere, o lovitură la spate sau o altă leziune.

Contactați un medic dacă durerea de spate:

 • este intensă și nu se îmbunătățește odată cu odihna;
 • se extinde la unul sau la ambele picioare, mai ales dacă durerea se extinde sub genunchi;
 • provoacă slăbiciune, amorțeală sau furnicături la unul sau la ambele picioare;
 • Este însoțită de o pierdere în greutate inexplicabilă.

De asemenea, consultați-vă medicul dacă începeți să aveți dureri de spate pentru prima dată după vârsta de 50 de ani. Sau dacă aveți antecedente de cancer, osteoporoză, consum de steroizi sau consum excesiv de droguri sau alcool.

De ce mă doare spatele cauze:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 • Spasme musculare sau o entorsă sau o rupere a mușchilor și ligamentelor
 • Acest lucru poate apărea după:
  – Înclinare, ridicare sau transportarea obiectelor grele
  – Stând sau condus într-o poziție înclinată
 • Iritarea musculară cauzată de slăbiciunea musculară
 • Accidente și supraîncărcare sau răni sportive
 • Timp îndelungat, fără pauză așezat sau condus 
 • Stați în picioare sau aplecați pentru perioade lungi
 • Aplecarea bruscă
 • Statul în picioare sau ghemuit mult timp etc.

Ce provoca durerile de mijloc?

Durerea din spatele inferior provocată de degenerare și leziuni ale coloanei vertebrale.

Durerile de spate care apar brusc și durează mai puțin de șase săptămâni (acute) pot fi rezultatul unei căderi sau ridicări a unui obiect greu. de cele mai multe ori durerea de spate care durează mai mult de trei luni (cronică) este mai puțin frecventă decât durerea acută.

Adesea, durerea de spate se manifestă fără o cauză. De aceia medicul o poate identifica cu un test sau cu un studiu imagistic. Tulburările frecvent legate de durerile de spate includ:

 • Presiunea musculară sau a ligamentelor. Ridicarea în mod repetat a obiectelor grele sau efectuarea unei mișcări bruște. Si brusc poate exercita o presiune asupra mușchilor spatelui și a ligamentelor coloanei vertebrale. Dacă starea fizică nu este bună, presiunea constantă pe spate poate provoca spasme musculare dureroase.
 • Protruzie sau disc herniat. Discurile funcționează ca tampoane între oasele (vertebrele) coloanei vertebrale. De aceia materialul moale din interiorul discului poate avea o bulă sau o ruptură și poate exercita o presiune asupra unui nerv. Cu toate acestea, este posibil să aveți o umflatură sau un disc herniat, fără să simțiți dureri de spate. De obicei  Discopatia este descoperită accidental când, dintr-un alt motiv, facetiți o radiografie a coloanei vertebrale.
 • Artrita. Osteoartrita poate afecta partea inferioară a spatelui. În unele cazuri, artrita coloanei vertebrale poate reduce spațiul din jurul măduvei spinării, o afecțiune numită stenoză spinală.
 • Ostilitățile osoase. O tulburare în care coloana vertebrală se curbează lateral (scolioza) poate provoca dureri de spate, dar de obicei nu înainte de vârsta de mijloc.
 • Osteoporoza. Vertebrele coloanei vertebrale pot avea fracturi de compresie dacă oasele devin poroase și fragile.

Factori de risc

Oricine poate dezvolta dureri de spate, inclusiv copii și adolescenți. Acești factori pot crește riscul de a dezvolta dureri de spate:

 • Vârsta Durerile de spate sunt mai frecvente pe măsură ce îmbătrâniți, începând cu vârsta de 30 sau 40 de ani.
 • Lipsa exercițiului Mușchii slabi și neutilizați ai spatelui și abdomenului pot provoca dureri de spate.
 • Greutate în exces Greutatea excesivă exercită o suprasarcină pe spate.
 • Boli. Unele tipuri de artrită și cancer pot contribui la dureri de spate.
 • Ridicați obiectele incorect. Utilizarea spatelui în loc de picioare poate provoca dureri de spate.
 • Condiții psihologice Persoanele predispuse la depresie și anxietate par a avea un risc mai mare de a suferi de dureri de spate.
 • Fumatul. Acest lucru reduce fluxul sanguin spre partea inferioară a coloanei vertebrale, ceea ce poate împiedica organismul să furnizeze suficiente substanțe nutritive pe discurile din spate. De asemenea, fumatul întârzie recuperarea.

Profilaxie

Puteți evita durerea de spate sau împiedicați-o să se întâmple din nou dacă vă îmbunătățiți starea fizică și învățați și practicați mecanica corporală adecvată.

Pentru a vă menține spatele puternic și sănătos:

 • Exercițiul fizic. Practica regulată a activităților aerobice cu impact redus (cele care nu produc presiune sau scutură spatele) pot îmbunătăți rezistența și rezistența spatelui și vă permit mușchilor să funcționeze mai bine. Plimbarea și înotul sunt opțiuni bune. Discutați cu medicul despre activitățile pe care le puteți încerca.
 • Dezvoltați forța musculară și flexibilitatea. Exercițiile pentru mușchii abdomenului și spatelui, care întăresc zona centrală a corpului, ajută la dezvoltarea acestor mușchi pentru a funcționa ca o bandă naturală pentru spate. Flexibilitatea la nivelul șoldurilor și al picioarelor superioare aliniază oasele pelvine pentru a îmbunătăți sentimentul din spate. Medicul sau terapeutul fizic vă pot spune ce exerciții sunt potrivite pentru dvs.
 • Mențineți o greutate sănătoasă Supraponderiul pune presiune asupra mușchilor spatelui. Dacă sunteți supraponderal, scăderea în greutate poate preveni durerea de spate.
 • Nu mai fuma Vorbiti cu medicul despre metode de renunțare la fumat.

Evitați mișcările de rotație sau presiune pe spate. Utilizați corpul corect:

 • Mențineți o poziție verticală Nu te apleca. Menține o poziție pelviană neutră. Dacă trebuie să rămâneți în picioare pentru o lungă perioadă de timp, puneți un picior pe un suport pentru picioare scăzut pentru a elimina greutatea din zona inferioară a spatelui. Alternați picioarele. Poziția bună poate reduce stresul asupra mușchilor din spate.
 • Stai drept. Alege un scaun care are un suport bun pentru partea din spate, resturile de braț și o bază pivotant. Se pune o pernă sau un prosop rulat în zona lombară a spatelui poate păstra curba normală. Puneți genunchii și șoldurile la același nivel. Modificați poziția frecvent, cel puțin la fiecare jumătate de oră.
 • Ridică-te drept. Dacă este posibil, evitați să ridicați lucruri grele, dar dacă trebuie să faceți acest lucru, lăsați-vă picioarele să facă lucrul. Puneți spatele drept (fără răsucire) și îndoiți numai genunchii. Plasați obiectul în apropierea corpului. Găsiți o persoană care să vă ajute să ridicați obiectul dacă este greu sau incomod.

Dureri de mijloc tipice:

Durere Mecanica

În primul rând, trebuie să subliniem că durerea mecanică a spatelui este cea mai frecventă dintre toate. În al doilea rând  poate apărea la orice vârstă, iar simptomele acestei dureri de spate sunt accidente ritmice de durere sau într-o manieră “surdă” (adică constantă). Iar in al treilea rand durerea nu este însoțită de rigiditate dimineața și, în orice caz, nu depășește o jumătate de oră. De obicei apare din cauza tulpinii musculare sau a traumei. În general, ca și în cazul altor dureri, este ușurată prin odihnă și agravată de eforturile fizice. Prin urmare, este logic ca este oportună obținerea unui diagnostic medical precoce despre acesta. Pe de altă parte, printre cauzele durerii mecanice la spateSe înregistrează următoarele: entorsa sau distensia lombară, deformarea congenitală, deplasarea sau discul herniat, osteoartrita coloanei vertebrale, fractura vertebrală sau boala degenerativă a discului. 

Dureri Inflamatorii

La rândul său, durerea de spate inflamatorie este descoperită, uneori, ca fiind mai puternică. De fapt, trebuie să țineți cont de faptul că suferă unul din fiecare douăzeci de persoane care suferă de dureri cronice de spate. Prin urmare, este o neplăcere care diminuează foarte mult calitatea vieții, deoarece tinde să apară și atunci când sunteți tineri. De asemenea este o durere, experimentată pe timp de noapte și că, dimineața, duce de obicei la o rigiditate care durează mai mult de o jumătate de oră. Începe să se manifeste treptat, si durează mai mult de un sfert. Contrar a ceea ce se întâmplă în durerile mecanice de spate, odihna nu ameliorează simptomele. Dar totuși am obținut o îmbunătățire prin efectuarea exercițiilor fizice. Această durere vine, în general, din ceea ce se numește boli autoimune , care sunt atacuri ale sistemului imunitar asupra țesuturilor sănătoase ale corpului nostru (de exemplu, spondilita anchilozantă)

Fii cumpărător atent

Deoarece durerile de spate sunt atât de frecvente, mai multe produse promit prevenirea sau ușurarea. Cu toate acestea, nu există dovezi care să arate că utilizarea pantofilor speciali, a tălpilor interioare, a suporturilor din spate, a mobilierului special conceput sau a programelor de gestionare a stresului poate fi utilă.

De asemenea, nu pare să existe un tip de saltea mai bună pentru persoanele cu dureri de spate. Este probabil o chestiune a ceea ce este mai confortabil pentru tine.