dureri piept efort

Durere lombară pentru ridicarea unei greutăți mari

 

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care părăsesc sala de sport cu dureri de spate, în acest articol vă spunem tot ce trebuie să știți pentru a evita inconvenientele. Luați notă!

 

  • Cum sa scapi muschii inflamati dupa antrenament?
  • Hernia discului cervical: precauții la formare
  • Cele 5 leziuni cele mai frecvente și cum să le eviți

Dacă te-ai antrenat din greu în sala de sport, la un moment dat în cariera ta probabil că ai avut dureri de spate mai mici.  Și din păcate, durerea de spate este foarte comună, atunci cand ridicam greutati .

Mai ales printre halterofilii, prejudiciul la spate tinde să apară în regiunea lombară a coloanei vertebrale inferioare. Disconfortul poate varia de la dureri ușoare și ocazionale până la durere cronică, de lungă durată și persistentă intensă.

De asemenea, tensiunea cauzată de ridicarea obiectelor grele este unul dintre factorii comuni ai durerii lombare. Modelele de ridicare sigure includ tactici cum ar fi păstrarea greutăților în apropierea pieptului și evitarea răsucirii corpului superior în timp ce ridicăm greutatea.

În sala de gimnastică, durerile de spate sunt cauzate, de obicei, de o postură slabă sau de o tehnică.  De fapt, atunci când vă flexați muschii din spate împotriva rezistenței în timp ce ridicați greutăți, vă poziționați spatele într-o poziție compromisă. Dacă spatele este rotunjit în timpul exercițiului, plasați șoldurile la un unghi mai înalt, subliniind ligamentele. Apoi, când adăugați greutate, ați creat rețeta perfectă pentru distensie musculară.

Sfaturi pentru a evita durerile de spate

Împiedicarea durerii de spate ușoară înseamnă instruire inteligentă, menținând în același timp sănătatea deasupra ego-ului. Prin urmare, vă recomandăm să rețineți aceste sfaturi atunci când efectuați exercițiul:

  • Utilizați greutăți mai ușoare cu mai multe repetări în loc de greutăți mai grele.
  • Optați pentru mașinile de exerciții în locuri libere de greutăți, deoarece acestea ajută la menținerea poziției corecte.
  • Dacă alegeți să utilizați greutăți libere, aveți ajutorul unei persoane care vă supraveghează.
  • Acordați o atenție deosebită umerilor atunci când ridicați greutăți.Încercați să le mențineți stabil, deoarece vă va ajuta să vă mențineți stabilitatea.
  • Strângeți fesele atunci când ridicați greutățile. Aceasta vă va activa pelvisul și vă va împiedica să vă strângeți spatele inferior.
  • Nu mișcați brusc fără supraveghere.
  • Luați în considerare utilizarea unei centuri pentru a ridica greutățile. Vă va aminti că trebuie să păstrați forma corespunzătoare la fiecare repetare.

Ce trebuie să faceți pentru a reduce durerile de spate?

Dacă suferiți de dureri de spate la ridicarea de greutati grele, aici este o listă de opțiuni de tratament dovedit pentru dureri de spate:

1.-Odihna

În primul rând, trebuie să știți că dureri de spate de la ridicarea de greutati dispare, de obicei , dacă vă faceți timp pentru odihnă și să se abțină de la exercitarea sau activități care pun accentul pe spate. Poate părea complicat, dar chiar și două zile libere pot da corpului momentul de care are nevoie pentru a începe procesul de vindecare.

2. – Luați în considerare poziția dvs. când dormiți

A dormi pe O parte sau pe spate cu o pernă potrivită creează mai puțin stres pe partea inferioară a spatelui și a gâtului. Deci, dacă ați dormit pe stomacul dvs. cea mai mare parte a vieții dvs.Poate că este timpul să vă schimbați poziția pentru a ușura durerea.

3. Gheaţă

Gheață reduce inflamația, astfel încât să puteți aplica gheață în mod consecvent și strategic în partea inferioară a spatelui timp de 20-40 de minute. Dacă nu aveți un pachet de gheață, o pungă de legume congelate învelite într-un prosop poate funcționa la fel de bine.

4.-Dieta inflamatorie

Inflamația face parte din răspunsul imun al organismului, ceea ce înseamnă că nu vă puteți vindeca fără inflamație. Cu toate acestea, când aveți prea multă inflamație, aceasta poate provoca durere. Prin urmare, trebuie să luați în considerare faptul că alimentele pot ajuta la reducerea sau creșterea inflamației. Alimente cum ar fi pește gras, cereale integrale sau nuci sunt foarte bune pentru reducerea inflamației.

5.-Evitați anumite exerciții

Activitatea fizică este o modalitate excelentă de a vă întări spatele și de a vă ajuta procesul de vindecare, deși unele mișcări ar trebui evitate dacă vă doare spatele. De fapt, exerciții precum presele militare nu sunt recomandate deoarece pot încărca coloana vertebrală. În același mod, funcționarea poate fi, de asemenea, riscantă pentru spate. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că efectuați cardio-ul într-un alt mod.

Înainte de a încheia, vă reamintim că durerea lombară poate fi ușor împiedicată. Deci, luați în considerare sfaturile noastre anterioare și încercați să ridicați greutatea pe care o puteți permite. Nu uitați că este important să faceți bine exercițiul și să vă concentrați nu numai pe numărul de kilograme pe care îl puteți ridica.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate