sintome-rinichi

DURERI DE SPATE ZONA LOMBARA

 

Durerile de spate scăzute: exerciții de îmbunătățire a acesteia

Mai întâi de toate, trebue sa stim ca, 85 la suta dintre oameni care au avut dureri de spate, de asemenea au un risc foarte mare de a suferi din nou. De aceia confruntați cu această situație, provocarea este: cum sa evitam recidivele viitoare? și de fapt aici fizioterapia joacă un rol  foarte important. De exemplu, cum ar fi: exercitile si tratamentele terapeutice. 

 Durerea de spate este de fapt o durere localizată în partea din spate inferioară a cărei origine este asociată cu muschiuri sau  structuri scheletice ( muschi, tendoane, ligamente …).

Ma doare spatele jos! Cauzele durerii de spate scăzute

Cele mai frecvente cauze, ale durerii acute la nivelul spatelui, sunt tulpinile ligamentoase. Cu toate astea general sunt cauzate de o mișcare bruscă de mare intensitate, cum ar fi: o alunecare sau un strănut. În acest fel se poate provoca un dezechilibru între structurile musculo-scheleti  în consecință pentru că, nu se mișcă coordonat, se provoacă o entorsă a unui ligament cu spasmul său muscular și blocul de articulație.

Cum să acționăm la începul lombalgi?

 

În acest fel in care acest prejudiciu are loc, cel mai important lucru, în primul rând este aplicarea in acea zona a unei comprese rece. De aceia pentru primele 24 sau 36 de ore, odihna este necesara. Si dupa caz se poate lua un anti-inflamator pe cale orala, explica uni experti. De asemenea, se recomandă să consultați fizioterapeutul de încredere, după primele zile de accidentare.

Durerea lombara care este o combinație de factori , atât biologici și psihologice și sociale. Chiar și așa la unii oameni, cauzatorul are o povară mai mare a factorului biologic, iar în altii, factorul social sau psihologic are cea mai mare pondere. De aceea, este necesară o abordare interdisciplinară cu diferite profesii pentru a determina acest tip de factori .

Este posibilă reducerea durerii prin exerciții fizice? Cu ce?

Mai întâi de toate În timpul fazei acute și cu durere, „nu se recomandă efectuarea exercițiilor de mobilitate activă, ci exerciții respiratorii pentru ameliorarea tensiunii musculare. Din acest motiv orice mișcare comună poate agrava leziunea „, subliniază majoritatea fizioterapeutilor.

După etapa acută, veti face exerciții pentru a restabili mobilitatea articulatiilor sacroiliace, cu mișcări la scară pelviană. Ca rezultat în consecință a intideri muschilor mai mici ai spatelui. Apoi cu trecerea timpului va creste forta si rezistenta a întregului sistem Muscular al spatelui, abdomenului și picioarelor. 

De asemenea, este important efectuarea exercițiilor într-o manieră ghidată și în combinație cu respirația pentru a le face corect.

Ce nu este recomandat

În acest fel exercițiile cel mai puțin recomandate, sau pe care nu trebuie să le facem niciodată cu durerile de spate sunt cele pe care le cunoaștem în mod obișnuit ca abs și greutăți libere în sala de sport .

De exemplu abdominalele trebuie să fie lucrate într-o manieră izometrică, si cu o tensiune constantă și de durată. Chiar și așa vom evita activitatea excesivă pentru a evita stresul articulațiilor lombare. În plus nu este, de asemenea, recomandat să lucrați cu greutăți libere pentru picioare, cum ar fi squats sau foarfece, deoarece orice mișcare ne poate provoca leziuni ireparabile ale discurilor intervertebrale.

Exerciții pentru a preveni durerile de spate scăzute

Stim ca două persoane cu același tip de durere la nivelul spatelui se mișcă diferit și au grade diferite de progresie. Prin urmare, ceea ce se recomandă este o evaluare individualizată, bazată pe datele obținute în evaluarea menționată. Similar cu cu o baterie de testare a mobilității pe care o efectuăm în consultare. Din această evaluare, fizioterapeuții pot stabili tipul de exercițiu, numărul de repetări și „doza” adecvată care trebuie aplicată acelui tip de pacient.

În consecință exercițile pentru a preveni durerile de spate va implica activarea musculatură-lombare pelviene, mobilitatea în zona bazinului și șoldului. Precum și în regiunea toracică, care este, în multe cazuri, este necesar în exces pentru a contracara lipsa de mobilitate în zona lombară.

Exerciții pentru întărirea, practicarea rezistenței și întinderea:

Exercitarea „Pisica și cămilă”

Exerciții de amplitudine a articulațiilor dorso-lombare.

Acest exercițiul variază de la flexia maximă până la extensia lombară. Aici o explicăm grafic.

Arcuirea coloanei vertebrală, îndoind gâtul. Păstrați 5 secunde. Arcuitiți coloana în jos, extinzându-vă gâtul. Păstrați 5 secunde.

Exerciții de întărire: suprapunerea piciorului-braț alternativ

                                                                                                                    O altă modalitate este ridicarea bratului superior pe orizontală. Țineți apăsat timp de 5 secunde și reveniți la poziția de pornire. Ridicați membrul inferior pe partea opusă. Țineți apăsat timp de 5 secunde și reveniți la poziția de pornire. Repetați cu celelalte două extremități.

Exercițiul de Mahometan

Exerciții de întărire lombară

Flexionati genunchii și șoldurile până când stati pe calcaie, în timp ce îndoaie gâtul. Glisați mâinile înainte la sfârșitul mișcării. Mențineți între 10 și 30 de secunde și reveniți la poziția inițială.

Întinderea maselor dorso-lombare

Exerciții de întărire lombară

Flexionati atât șoldul, cât și genunchiul ambelor picioare simultan. Împingeți partea superioară a picioarelor spre piept. Țineți poziția timp de 15 până la 30 de secunde și reveniți la poziția inițială.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate