Sarcina

Durerea de spate in timpul sarcinii

Durerea de spate este un simptom foarte frecvent în timpul sarcinii, în special în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină. Se estimează că aproape 50% dintre femeile gravide sufera de acest disconfort,special in partea inferioara a spatelui sau lombare – pelvină regiune.

Dacă sunteți gravidă, veți fi interesați să aflați care sunt factorii legați de durerea de spate și ce puteți face pentru a împiedica apariția acesteia.

Dacă suferiți deja, remediați-o! Ducetiva la un profesionist pentru a analiza originea și trata cauza care declanseaza, și urmati recomandările din în acest articol pentru a minimiza impactul asupra calității vieții.

Cuprins

Una din două femei gravide are dureri de spate jos

Această durere cunoscută sub numele de lumbago sau sciatică, este situat în partea din spate inferior, părți ale sacrului și la fese și se poate extinde chiar și peste partea din spate a coapselor, fără a depăși genunchi.

Nu este de obicei o durere constanta, dar este legata de miscare. De aceia poate afecta una sau ambele parti ale spatelui si extremitatilor. Este de obicei agravată în picioare, mersul pe jos, întoarcerea în timp ce dormi în pat, înclinând trunchiul, când ridicați obiecte etc.

Se estimează că aproape 50% dintre femeile gravide sufera de dureri de spate, care poate continua chiar și după nastere și crește riscul de incontinenta urinara.

Șe datoreaza faptului faptul că în timpul sarcinii curbele normale ale coloanei vertebrale sunt modificate. Pentru a contracara creșterea dimensiunii uterului și conținutul său, și să asigure funcțiile și dinamica coloanei vertebrale.

Prin varierea poziția centrului de greutate adesea gravidele prezintă dureri lombare dorsale sau cervicala pe parcursul sarcinei. Acestea se datoreaza în cele mai multe cazuri, contracturilor musculare derivate de la o astfel de compensație .

Durerea de spate jos in sarcina cauze

Așa cum am spus la începutul acestui post,  jumătate din femeile gravide experienta dureri de spate și pelvine  în timpul sarcinii, cel mai frecvent apare între luna a cincea și a șaptea.

De aceia se recomandă ca femeia gravidă să cunoască schimbările pe care corpul ei le poate avea în timpul sarcinii și să învețe cum să evite apariția durerii sau să o minimalizeze dacă apare.

Cauzele care predispun femeia să sufere lombago în timpul sarcinii sunt:

  • Creșterea în greutate peste recomandări medicale, care forteaza muschii spatelui mici pentru a face un efort suplimentar, crescând riscul de contracturi.
  • Relaxarea musculaturii abdominale: largita uter abdomen destins și crește curba lombară fiziologică a femeii gravide. Dar , de asemenea , mușchii abdominali profunde (transversus abdominis) nu este competentă, burta cade deasupra simfizei pubiene, în ceea ce noi numim abdomen pendulous. Pentru a preveni acest lucru este esențial să învețe să -și exercite muschii abdominali în timpul sarcinii.
  • Slăbiciune în fese  și să vă spun ce poate face un fesele bun pentru planșeul pelvian.  În cazul femeii gravide, un mușchi fesieri cu tonul adecvat și puterea, ajuta la stabilizarea lombare – regiunea pelviana. Care lucrează împreună cu nivelul coloanei vertebrale lombare și planșeului pelvin.
  • Hiperlordosis sau creșterea excesivă a curbarea coloanei vertebrale este legată de contractura musculaturii lombare, care este forțat să facă un efort mai mare, declanșând dureri de spate în acest domeniu uneori poate radia la picioare.
  • Stilul de viață sedentar: cu  excepția cazurilor izolate cand gravida va sta în repaus, activitatea fizică regulată este recomandat pentru a avea un control mai bun postural, o îmbinare corectă biomecanică și o musculatura tonifiata, pentru a se potrivi cu propriile modificări de sarcină și să ajungă în ziua nasteri în cele mai bune condiții posibile.
  • Modificarile hormonale de sarcină:  determină hipermobilitate afectează articulațiile sacroiliace și simfiza pubiană sacrococcigian.

Recomandări din partea Fizioterapiei

Pentru a preveni durerile de spate în timpul sarcinii sau atenua  când deja au apărut este necesar a menține igiena posturală corectă. Asadar daca starea de sanatate va permite , rământi active , și faceti exerciții fizice.

Fizioterapia osteoelectrică are avantaje multiple în prevenirea și ameliorarea durerilor de spate în timpul sarcinii.

În plus, vă recomandăm să țineți cont de aceste zece sfaturi care vă vor ajuta să vă mențineți în formă în timpul sarcinii și să ajungeți în ziua livrării în cele mai bune condiții:

Fiți conștienți de corpul dumneavoastră

 Cunoașteți adaptările fiziologice pe care le veti experimenta în timpul sarcinii, inclusiv cele legate de musculatura perineală,  o parte esențială a corpului dumneavoastră în această etapă a vieții voastre.

Practicați înot sau gimnastică prenatală în apă. 

Executati exercitiile de biliard intr-o maniera controlata, daca nu exista contraindicatii specifice pentru aceasta. Acestea ajuta la reducerea durerii atunci cand exista deja si a o preveni atunci cand nu a aparut inca. În plus, vă va ajuta să vă simțiți bine, îmbunătățind starea fizică în fața nașterii.

Yoga

Descoperiți beneficiile yoga prenatală și practicați-o. Dacă nu ați mai făcut o sesiune de yoga înainte, vă invităm să o încercați.

Mențineți igiena posturală corectă 

Atunci când sunteți în picioare, așezat, culcat și schimbând postura, așa cum am explicat în acest articol . Evitați petrecerea perioadelor lungi în aceeași poziție, deplasați-vă în timp ce faceți plimbări mici și schimbați frecvent pozițiile.

încălțăminte

Căutați încălțăminte: încercați să găsiți o încălțăminte confortabilă și să evitați tocurile ridicate, agravarea dezechilibrelor musculare.

Evitați greutatea

 Si dacă trebuie să o faceți, împărțiți-o în încărcături mai mici și învățați cum să le ridicați. Apoi să le transportați într-o manieră adecvată cu aceste recomandări .

Viață sedentara

Spuneți „Nu!” La-un stil de viață sedentar. Acordați-vă timp să vă odihniți ori de câte ori aveți nevoie, dar nu-l confundați cu culcare și odihnă toată ziua;), cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră a prescris-o. În acest post de laMaternidad Fácil, veți găsi o selecție cu cele mai bune exerciții pentru femeile însărcinate.

Tehnici de relaxare

Aflați mai multe tehnici de relaxare. Vei fi util atunci când gestionarea disconfortul de sarcină, în cazul în care acestea apar; Le puteți ziua de livrare utilizați atunci când începeți să simțiți contracțiile, și va continua să ajute postpartum,atunci când aveți nevoie pentru a găsi calmul în fața titirezului de emoții care apare atunci când vă dau naștere.

Dormiti corect

Când dormi, încercați să o faceți de partea dvs., cu unul sau ambii genunchi îndoiți și plasând o pernă între ele. Atunci când intestinul crește, este recomandabil să se utilizeze o pernă în formă de pene sub abdomen pentru al susține.

Masaj prenatal

Răsfățați-vă cu o sesiune de masaj prenatal. Pentru cătimpul acestor luni de așteptare, masaje scutistres, relaxațivă mușchii supraîncărcat,îmbunătăți circulația șiprin urmare, retențialichide, și reglarea sistemului nervos. Mergeți la un fizioterapeut și vă oferiți un timp relaxant.

În plus față de aceste zece consilii generale, care înlocuiesc , în unele cazuri , sfaturile medicale pe o anumită condiție fizică, o pregătire reală pentru naștere,  așa cum înțelegem terapeuti fizice din acest domeniu ar trebui să includă formarea mușchilor planșeului pelvian și pregătirea perineului la momentul nasterii, prin practica masajului perineal și utilizarea dispozitivelor.

Profitați de această etapă a vieții dvs. pentru a experimenta conștient toate schimbările care vă însoțesc corpul în fiecare zi. Aveți grijă de dvs. și adresați-vă diferitilor profesioniști în domeniul sănătății și activității fizice care vă vor îndruma să trăiți o sarcină mai sănătoasă și mai plină.

Dacă ți-a plăcut postarea de astăzi și crezi că poți ajuta pe cineva, distribui-o pe rețelele sociale. 

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate