Durerea din partea dreaptă este unul dintre cele mai frecvente simptome , deoarece poate fi o consecință a unei multitudini de cauze diferite. În cele mai multe cazuri, nu este o problemă serioasă, cum ar fi trauma la nivelul coastelor, ceea ce provoacă dureri intense . Din fericire, deși rezoluția este, de obicei, un pic lentă, nu implică alte inconveniente și se sfârșește prin a dispărea fără a lăsa continuări în calea sa. Cu toate acestea, nu este singurul motiv pentru care putem suferi această simptomatologie. Ce alte cauze pot fi în urmă?

Apendicită

Aceasta este una dintre cele mai grave afecțiuni din partea dreaptă, constând în inflamațiea apendicelui , un sac care se conectează la colon și abdomen dreapta jos. Cu toate acestea, este un pic dificil să o indentificam, pentru că , este însoțită si de alte simptome , cum ar fi dureri de stomac. Durerea de apendicită începe de obicei in jurul buricului sau în stomac, motiv pentru care inițial este confundata cu o durere clasica de stomac, care pe parcursul zilei tinde să devină mai intensă.

Alte semne caracteristice ale apendicitei sunt incapacitatea de a merge în poziție verticală , deoarece daunele pot varia în funcție de înclinația burții; pierderea poftei de mâncare, umflături abdominale sau febră ușoară care se poate agrava pe măsură ce boala progresează. Dacă observați apariția acestor simptome, nu ezitați să mergeți la cel mai apropiat medic, deoarece necesită o atenție imediată .

Constipație

Aceasta este una din cauzele mai puțin îngrijorătoare , dar care poate declanșa , de asemenea , dureri intense de pe partea dreaptă. După cum este bine cunoscut, constipatia este o afecțiune caracterizată prin dificultăți în a avea o mișcare intestinală . Un bloc care generează durere și umflarea în abdomen, defecare dureroasă și , uneori , vărsături. Din fericire, pentru a atenua această problemă , pur și simplu creșterea consumului de lichide , în special apă – și să dea mai multă importanță pentru alimentare cu fibre – alimente bogate , deoarece acest nutrient este strâns legat de tranzitul intestinal .

Tulburare iritabilă

Foto: iStock.
Foto: iStock.

Persoanele care suferă de această afecțiune nu numai că suferă de diaree, senzație de gaze sau de umflături , ci și disconfort sau durere localizată în abdomen, care poate fi constantă sau alternativă cu momente de liniște mai mare. Fiind o boală care afectează în mod direct intestinele, aceasta este de obicei ușurată datorită schimbărilor în rutina alimentară a pacientului, cum ar fi consumarea de porții mici de câteva ori pe zi, mestecarea lentă și evitarea alimentelor care produc gaze și flatulență. cele care sunt bogate în carbohidrați . Aceste remedii, împreună cu actul de evacuare, pot ameliora durerea considerabil, deși trebuie să fie medicul cel care va sfătuiește.

Pietre în rinichi

O altă afecțiune bine cunoscută tuturor,piatră la rinichi  constă în formarea de mase solide , compuse din cristale, în rinichi. Este de asemenea afectat pelvisul, testiculul sau vintre. Este insotita de culoarea urinei , uneori cu arteriale, vărsături, greață sau febra . Deși piatra poate fi dizolvata si eliminata prin ingerarea unei cantități mari de lichide sau medicamente este important să consultați un medic pentru a confirma diagnosticul.

Alte cauze de luat în considerare

Foto: iStock.
Foto: iStock.

După cum am văzut mai devreme, există multe motive în spatele durerii din partea dreaptă, pe lângă cele discutate în acest articol. Această listă include, printre altele:

 • pneumonie

 • Probleme ale vezicii urinare

 • Inflamația pancreasului

 • Hernia abdominală

 • Chisturile din ovare

 • Ulcere de stomac

 • pancreatită

 • Alimente otrăvitoare

 • Intoleranță la lactoză

 • Boala lui Crohn

 • Reflux gastroesofagian

Având în vedere această gamă largă de cauze, este normal să ne întrebăm: cum putem realiza un diagnostic fiabil și complet? Lucrul normal este să se concentreze în principal asupra timpului pe care îl are pacientul cu durere , simptomele care îl însoțesc și fundalul care a reușit să declanșeze această afecțiune. De asemenea, tratamentul va corespunde și germenului problemei. De exemplu, dacă este o durere legată de afecțiuni stomacale, cea mai comună este să apelați la o dietă mai ușoară și la o creștere a lichidului. În schimb, dacă durerea din partea dreaptă provine dintr-un spasm muscular, odihnă sau exerciții fizice. Acestea sunt câteva dintre măsurile recomandate de medic. Prin urmare, importanța participării dvs. la cel mai mic semnal de alarmă.