dureri de cap la gravide

Dureri abdominale în timpul sarcinii

Discomfort ușor sau dureri abdominale în timpul sarcinii

Este normal să suferiți disconfort abdominal în toate trimestrele de sarcină, dar mai ales în primul și al treilea trimestru. Această durere abdominală poate dura câteva zile, poate să apară și să dispară în mod spontan sau să schimbe frecvent locația. 

hassle-abdominale-sarcinii

Care sunt cauzele acestei dureri abdominale?

• În multe cazuri, complicațiile sunt produse de „labagii“ în ligamentele uterului cauzate de creșterea acesteia.Acest tip de disconfort poate fi simțit în orice moment, cu toate că acestea sunt foarte tipice din primul trimestru, și poate aminti sau să fie similare cu „durere regula“ tipic asociată cu menstruația. În aceste cazuri, durerea aflată în mod obișnuit în jumătatea inferioară a abdomenului, aproape în pelvisului sau engleză, ridicat și , uneori , un pic mai mult.

• O altă posibilă cauză a durerii abdominale ușoare este întinderea mușchilor abdominali . În acest caz, durerea este localizată în flancuri și înghite și apare, de obicei, în timpul celui de-al doilea trimestru, fiind foarte frecventă în al treilea.

• Durerea din abdomen se poate datora, de asemenea, disconfortului intestinal.  Adică datorită încetinirii digestiei în timpul sarcinii. În acest caz, sunt favorizate flatuzele sau durerile de gaz reținute. Ele pot apărea oriunde în abdomen. Uneori sunt aproape pelvine și poate fi dificil de știut dacă sunt produse de uter sau de intestin, chiar și pentru un specialist, însă durerea complet benignă nu va cauza îngrijorare.

• Din a cincea până la a șasea lună de sarcină, disconfortul abdominal poate fi cauzat de contracții. În mod normal, contracțiile se disting bine de celelalte tipuri de dureri datorate caracteristicilor acestora, dar unele sarcini pot fi confundate. În general, și așa cum am explicat în secțiunea corespunzătoare, este normal să avem contracții dacă nu sunt puternice.

În cele din urmă, în cazuri rare, o durere pelviană , produsă de oasele pelvisului, poate fi puțin ridicată și confundată cu durerea abdominală.

Pot fi tratate aceste disconforturi?

Disconfortul abdominal nu are alt tratament decât să se odihnească și să evite posturile enervante . În cazurile musculare, durerea poate fi atenuată prin utilizarea unui brâu special creat pentru femeile însărcinate. Dacă, dimpotrivă, se crede că durerea se datorează unui exces de gaze, puteți discuta cu medicul sau moașa pentru a evalua aspectele dietei în timpul sarcinii.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate