Durere în partea stângă a stomacului
Să vedem ce se poate datora acestui disconfort.

 

Sănătatea poate fi afectată de un număr mare de variabile care pot spori și promova bunăstarea noastră pentru a genera disconfort care indică prezența unor modificări ale severității mai mari sau mai mici.

Un exemplu în acest sens este apariția durerii sau a disconfortului la nivelul gastrointestinal. Deși sa datorat în mare parte unui tip de problemă temporară digestivă, adevărul este că uneori poate indica ceva mai grav.

De asemenea, uneori este posibil ca aceste disconforturi sau dureri să nu apară într-o anumită parte și nu la un nivel general, cum ar fi pe partea laterală. De ce apare durerea în partea stângă a stomacului? Vom vedea câteva variabile pe care trebuie să le luăm în considerare și câteva motive posibile pentru apariția lor.

 

Dureri abdominale într-o parte

Dureri de stomac este un fenomen relativ comune și , în general , de multe ori din cauza disconfortului cauzat de proasta digestie sau prezența gazelor . Acest lucru nu implică faptul că o astfel de durere poate indica , uneori , un fel de inflamatie sau boli cele mai semnificative și chiar periculoase, mai ales atunci când acesta are caracteristici neobișnuite.

Când se află durerea, ca atunci când avem dureri pe partea stângă a stomacului, aceasta implică , de obicei , că motivul pentru probleme în oricare dintre organele prezente în aceeași regiune sau se confruntă cu o iradiere a unor probleme diferite. În cazul în care acest tip de durere este dat poate fi recomandabil să se ia în considerare unele variabile .

Variabilele de luat în considerare

În primul rând și concentrându-se asupra durerii, trebuie să evaluăm tipul durerii pe care o simțim, dacă este destul de ascuțită sau de greu (ca și cum ar fi ars noi). Un alt factor de mare relevanță îl reprezintă locația exactă și nivelul de intensitate.

De asemenea, este recomandabil să țineți minte cât timp este prezent, dacă rămâne în mod continuu, vine și merge sau se întâmplă punctual în orice situație . În acest sens, faptul că este prezent în mod continuu sau foarte frecvent poate indica faptul că există un anumit tip de problemă. Dacă nu există nici o îmbunătățire după două zile, se recomandă să mergeți la medic.

Când această durere apare, este de asemenea relevantă; trebuie luată în considerare dacă a avut loc după o contuzie importantă, atunci când mâncați sau după ea sau dacă apare dintr-o dată fără nici un antecedent . De exemplu, debutul brusc nu este de obicei obisnuit si, de obicei, este recomandabil sa se consulte un medic.

În cele din urmă, rețineți că , dacă suntem la un fel de boală este comună că durerea este prezentă însoțită de alte simptome (deși , uneori , nu sunt percepute de către individ). Unele simptome care pot apărea cu durere în partea stângă a stomacului și a face suspecta o posibilă boală gravă este prezența febră foarte mare, sângerare în voma sau scaune, diaree excesivă, scădere rapidă în greutate și / sau energie, paloare sau icter, incapacitatea de a defeca sau leșin.

Cauze posibile de durere în partea stângă a stomacului

pe partea stângă a stomacului, care poate varia de la disconfort ușoară de la indigestie la condiții mai grave, care creează durere intensă și recurente Există mai multe cauze posibile de durere apare. Unele exemple sunt următoarele.

1. Acumularea gazelor

Acumularea prezență de gaze la nivel gastrointestinal este una dintre cele mai comune cauze ale stomacului și dureri abdominale, atât la nivel general , pe de o parte , în special , (în partea stângă se obișnuiește pentru acumularea sau în stomac sau de colon ). Este obișnuit ca durerea să fie punctuală și să apară flatulența și rărunchirea frecventă , scăzând disconfortul după expulzare.

 

2. Gastrita

O cauză obișnuită a durerii din partea stângă a stomacului este gastrita, în care stomacul suferă o inflamație care poate provoca durere, sângerare, arsură, vărsături și gaze . Se poate datora unor cauze multiple, inclusiv unor boli. Unele gastrite, în special cele de tip hemoragic, pot fi fatale.

3. Intestin iritabil

O altă posibilă cauză a durerii în partea stângă a abdomenului este prezența intestinului iritabil sau a unor modificări ale colonului. Mai exact, durerea va apărea pe partea stângă atunci când modificarea afectează colonul descendent și este, de obicei, de tip pungent și ușurat după evacuarea scaunului. De asemenea, de obicei apar și constipație, diaree sau ambele.

4. Diverticulita

Diverticulita este o inflamație a diverticulei, a unor mici structuri asemănătoare cu sacul, care liniară o mare parte din tractul digestiv, dar sunt prezente mai ales în colon.

Durerea cauzată este de obicei intensă, continuă și nu se îmbunătățește în timp. Acesta apare de obicei împreună cu febra ridicată, amețeli, scădere în greutate și diaree sau constipație . Poate genera diferite complicații grave sau chiar cu potențial mortal, cum ar fi perforațiile și chiar peritonita.

5. Splenomegalie și alte probleme ale splinei

Un alt organ care se află pe partea stângă a corpului și a cărui implicare poate provoca o mare durere în partea laterală este splina. Acest organism face ca rezervor și sistemul de control al cantității de sânge, pe lângă participarea la sistemul imunitar și limfatic, și pot fi rănite sau afectate de diferite boli.

Una dintre ele este splenomegalie, în care acest organ crește foarte mult dimensiunea sa. Această creștere poate genera compresie împotriva altor organe și acest lucru provoacă nașterea durerii, greutății, scădere în greutate sau febră. Poate fi necesar să o eliminați chirurgical.

În plus față de splenomegalie, pot apărea modificări precum chisturile și tumorile, care pot provoca dureri. O altă cauză posibilă poate fi că splina este accidentat , este străpunsă sau rupt de unele traumatisme, hemoragie internă care provoacă o mare pericol pentru viața subiectului.

6. Pancreatită

În timp ce majoritatea pancreasului este situat pe partea dreaptă a corpului, coada ivindu în partea stângă a abdomenului. Acesta este motivul pentru care, dacă acest lucru devine inflamate poate percepe durerea pe partea stângă a abdomenului și înălțimea de stomac născut sau se agravează imediat după masă, de multe ori se extinde mai târziu la alte zone ale corpului și care apare cu febră, vărsături, pierderea greutate inexplicabilă și scaune grase .

Pancreatita poate avea repercusiuni fatale, deci este esențial să mergeți la spital cât mai curând posibil.

7. Pietre în rinichi și alte probleme ale rinichilor

În partea stângă a abdomenului găsim și unul dintre rinichi, care uneori pot genera un tip de durere perceput în stânga stomacului sau în vecinătatea sa. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când există pietre la rinichi sau infecții ale tractului urinar .

În plus față de durere, este obișnuit să apară dificultăți sau excese în urinare.

8. Herniile stomacale sau inghinale

O altă posibilă cauză a durerii pe partea stângă a stomacului este prezența unei hernie sau proeminența unei părți a stomacului într-o altă zonă. Acesta este cazul herniei de hiatus, în care o parte a stomacului iese prin diafragma goală spre piept .

În plus față de această altă hernie a cărei durere asociată poate radia în zona stomacului este prezența unei herni inghinale.

9. Chisturi ovariene și probleme menstruale

În cazul femeilor, este, de asemenea, posibil ca durerile să apară pe partea stângă datorită prezenței unui tip de chist (fie un singur, fie în cazul ovarelor polichistice) în ovarul corespunzător. În aceste cazuri tind să apară în plus față de durere, de asemenea, modificări la nivelul menstrual, oboseală și amețeli .

În plus față de aceste chisturi, este, de asemenea, relativ frecvent faptul că pot apărea dureri asociate cu crampe menstruale sau alte modificări ale sistemului reproducător.