peppermint-2816012_640

8 Remedii naturale care calmează durerile de cap

Bună să începem cu un sfat: în dulăpiorul dumneavoastră de medicamente nu vă pot lipsi plantele pentru a calma durerea de cap. Aceste remedii naturale sunt o alternativă eficientă la medicina tradițională.

Mai mult de jumătate din populație suferă dureri de cap în timp util sau periodic. Stresul, dieta și modificările hormonale favorizează de obicei durerea de cap.

S-a dovedit că, după consumul anumitor alimente, migrenele apar din cauza tiraminei , o substanță care dilată vasele de sânge.

Sunt posibile și după consumul de băuturi alcoolicecafea , lapte , unele legume (fasole, mazăre, ceapă, măsline) sau anumite fructe (avocado, citrice, banane, smochine, nuci), ciocolată și anumiți aditivi.

1. Spilcuță

Spilcuță( Tanacetum parthenium ) este prin excelență  planta care previne migrena pentru acțiunea sa antispasmodice și anti – inflamatoare.

De asemenea, conține partenenolidă, un analgezic natural .

500 mg zilnic de extract uscat reduce frecvența, intensitatea și vărsăturile migrenei , deși nu trebuie combinată cu anticoagulante sau aspirine.

2. MUȘEȚEL

O altă plantă utilă pentru durerile de cap este mușețelul ( Matricaria chamomilla ). Își datorează efectul antiinflamator și sedativ de la camazulen și bisabolol.

De asemenea, conține flavonoide și coumarine (protejează vasele de sânge și sunt analgezice),și substanțe amare care facilitează digestia.

Preveniți în mod normal cu două sau trei ceaiuri de plante zilnice (5-6 capete de flori pe cană) sau 100 – 200 mg de extract zilnic.

3. INFUZIA DE MENTĂ ȘI PENNYROYAL

Infuziile de mentă ( Mentha piperita ) și pennyroyal ( Mentha pulegium ) sunt eficiente la durerea de cap și a componentei digestive .

Mentolul este de asemenea analgezic : aspirarea uleiului esențial ajută la reglarea fluxului sanguin, care ameliorează durerea.

În migrenă , menta poate fi folosită ca ulei esențial pentru masarea templelor , orbitelor oculare, gâtului și zonei din spatele urechilor.

4. FLOAREA DE PASIUNE SAU TEI

Dacă durerea de cap se datorează tensiunii nervoase , cel mai bine este să bei ceai, din flori de pasiune sau tei, care are un efect antispasmodic și anxiolitic ușor.

Pentru a face ceaiul de tei, câteva frunze se fierb într-un pahar cu apă timp de două minute.

5. LAVANDA

Eficient în durerile de cap de tensiune .

Cu două picături de ulei esențial pe degete, masează tâmplele, orbitele ochilor, gâtul și în spatele urechilor.

6. Soc

Extractul de scoarță sau decocție, ameliorează tot felul de durere.

În cazul extractului de scoarță, doza este de 120 până la 240 mg de socată zilnic, iar în cazul decocție, de 3 – 5 g pe cană.

Este, de asemenea , antispasmodic, febrifug și tonic digestiv .

VITAMINE ȘI MINERALE CARE COMBAT ȘI DURERILE DE CAP

Nu numai plantele analgezice vă vor ajuta să ameliorați durerile de cap. De asemenea, puteți utiliza suplimente de vitamine și minerale.

7. RIBOFLAVINA SAU VITAMINA B2

Efort mental continuat provoca  dureri de cap, și riboflavina este esențiala în metabolismul creierului.

400 mg pe zi este recomandat într-un supliment cu toate vitaminele B.

8. MAGNEZIU

Printre numeroasele sale funcții, merită să vă relaxați mușchii.

Este util pentru tratarea sau prevenirea migrenelor și a durerilor de cap .

Luați în doze de 300 până la 600 mg pe zi.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate