Ciuperci

Ciuperci de piele

Cum se vindeca ciupercile pe piele

Cum se vindeca ciupercile pe piele

Ciupercile sunt microorganisme care apar în locuri diferite, inclusiv în organismul uman. Ele pot apărea din cauze diferite și pot provoca efecte diferite, cum ar fi iritarea și înroșirea pielii care duc la infecții. Infecția poate fi cauzată de un sistem imunitar slab sau de o boală, deși în cele mai multe cazuri are loc prin contagiune atunci când intră în contact cu diferite elemente. Ciupercile pot apărea în diferite părți ale pielii și corpului, precum unghiile și scalpul. Mai jos explicam cum se vindecă ciupercile pielii natural .

Cauzele infecțiilor fungice

  • În primul rând, este esențial să existe o bună igienă personală, deoarece acesta este unul dintre principalele motive pentru care poate apărea ciuperca. Atunci când o persoană își neglijează igiena, este mai predispusă să acumuleze microorganisme, murdărie și umiditate, făcând mai ușor ca ciupercile să apară pe piele.
  • Un alt motiv pentru care ciupercile cresc pe piele este o dieta inadecvata care provoacă o deficienta a sistemului imunitar. Când se întâmplă acest lucru, corpul nostru nu este capabil să combată în mod eficient posibilele amenințări care îl așteaptă, cum ar fi ciupercile piele.
  • Evitați persoanele infectate, Ciupercile sunt contagioase, iar cea mai frecventă infecție dintre oameni este prin actul sexual. Contactul direct cu pielea unei persoane infectate sau cu orice obiect în care există microorganisme poate provoca răspândirea ciupercilor.
  • Antibiotice . Antibioticele și alte medicamente pot spori șansele de a dezvolta ciuperci prin slăbirea sistemului imunitar.

Simptome ale ciuperci pe piele

Ciupercile de pe piele pot apărea pe mâini, picioare, spate sau sub-brațe și, de obicei, le putem detecta simptomele rapid. În unele momente umede ale anului, , există un risc mai mare de contagiune ale ciupercilor de vară.

Acestea sunt simptomele celor mai frecvente ciuperci ale pielii:

  • Înroșirea pielii în zona afectată.
  • Pete roșii sau albe
  • Mâncărime și roșeață în zona afectată de ciuperci.
  • În cazul ciupercilor din gură, acestea produc de obicei o senzație de arsură, în plus față de leziunile mici care pot fi însoțite de sângerare.
  • Acele simptome de ciuperca unghiilor implica , de obicei , o schimbare a culorii, forma și textura acestora.

Detectarea acestor simptome este esențială pentru a lua măsurile necesare și a le curăța pe piele.  Acest articol vă poate interesa:  Tipuri de ciuperci de piele poze.

Cum se vindeca ciupercile pe piele - Simptome de ciuperci pe piele

Cum să vindeci ciupercile pe piele în mod natural

Aloe vera

Aloe vera este bine cunoscut pentru proprietățile sale medicinale,  și este un produs natural excelent pentru a vindeca ciuperca pielii. În cazul ciupercilor, efectul antiseptic previne din proliferarea bacteriilor. Ar trebui să luăm aloe vera și să-l punem direct pe partea corpului în care aveți infecția și lăsați-o să se usuce. Această acțiune se poate face de mai multe ori pe zi.

Usturoi

O altă opțiune pe care o putem folosi pentru a elimina ciupercile de piele cu remedii naturale acasă este usturoiul. Mâncați un dinte de usturoi, poate fi foarte eficient, deoarece acționează ca un antifungic împotriva ciupercilor și împiedică răspândirea. Puteți completa cu un pahar de apă sau cu puțină lămâie.

O altă opțiune pentru a elimina ciupercile este să aplicați o compresă cu usturoi direct pe piele. Trebuie doar să zdrobiți un usturoi brut, să-l înfășurați într-un tifon și să-l aplicați peste zona afectată.

Uleiul de uree

Uleiurile esențiale sunt foarte benefice pentru ciuperci dacă adaugi un pic de oregano. Putem face, de asemenea, cu ulei de oregano și o combinăm cu puțin ulei de măsline pentru a o răspândi direct peste zona afectată și o lăsăm să intre în piele.

Lămâie

Lămâia are de asemenea proprietăți care contribuie la combaterea ciupercilor. Întărește sistemul imunitar și elimină toxinele din organism, așa cum am spus la începutul articolului este fundamental pentru a lupta împotriva bolilor. Putem stoarce câteva lămâi și se aplică lichidul pe partea infectată cu ciuperci. Aceasta este una dintre căile de atac pentru a vindeca cele mai comune ciuperci.

Oțet de cidru și mere

Oțet de cidru și mere este , de asemenea , o opțiune bună pentru a vindeca ciuperca pielii în mod natural. Trebuie să pregătim un recipient cu o parte de apă și altul cu oțet de cidru sau mere. Oțetul conține acid acetic eficient pentru combaterea ciupercilor la mâini, picioare și unghii. Trebuie să o aplicăm pe partea afectată a corpului și apoi să o uscăm.

Iaurt

Deși poate părea minciună, iaurtul este eficient ca remediu pentru a vindeca ciuperca de piele. Acest lucru se datorează faptului că fermenți de iaurt acționează  împotriva ciupercilor. Este foarte simplu,  punem un pic de iaurt pe zona afectată și întindem bine. Dacă aplicați și câteva picături de lămâie, puteți crește eficacitatea.

Cum se vindeca ciupercile pe piele - Cum se vindeca ciupercile pe piele in mod natural

Alte modalități de a vindeca ciupercile pe piele

Alte tratamente pe care le puteți aplica pentru ciuperci sunt cremele, gelurile, sprayurile sau pulberile antimiotice utilizate în mod obișnuit în farmacii, care ajută la vindecarea rapidă a ciupercilor cutanate, prevenind în același timp creșterea lor.

Este recomandabil să mergeți la medic pentru a evalua cazul fiecărei persoane, deoarece, în funcție de persoana sau tipul de ciupercă, trebuie aplicat un tratament diferit.

Acest articol este doar informativ, în totcum nu avem puterea de a prescrie orice tratament medical sau de a face orice fel de diagnostic. Vă invităm să mergeți la un medic în cazul în care prezentați orice tip de condiție sau disconfort.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print

Articole relaționate